Kasslerjambalaya

Dagens middag bestod av kasslerjambalaya. Det är väldigt gott och enkelt att tillaga... passar utmärkt för en latmask som mig, haha. Här är receptet (tack för det, Tasty ;)):

Kasslerjambalaya - 4 portioner

Du behöver...

...3 deciliter långkornigt ris
...4 deciliter vatten
...1/2 tesked salt
...500 gram krossade tomater smaksatta med chili
...2 paprikor i olika färger
...1 morot (Egentligen ska det vara nån lök, men det tycker inte jag om.)
...500 gram kassler
...Tabasco

  • Lägg riset i en panna/kastrull och häll över tomatkross, vatten och salt. Låt koka cirka 10 minuter under lock.
  • Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär moroten. Strimla kasslern.
  • Blanda ner paprika, morot och kassler i pannan/kastrullen och låt koka ytterligare cirka 10 minuter. Stänk gärna över några droppar tabasco.
  • Servera kasslerjambalayan med mer tabasco för den som så önskar, gräddfilsklick och bröd.
Jambalaya


 Arch Enemy

Sitter och lyssnar på Arch Enemys låt Nemesis... fruktansvärt bra! Ladda ner den, eller se den coola videon här. Adrenalinet sprutar när jag lyssnar på den låten... oj, oj.

"Arch Enemy är ett av Sveriges större death metal-band. Arch Enemy spelar klassisk dödsmetall, men blandar också in en hel del element från thrash metal-scenen, och även en gnutta 80-talshårdrock, vilket hörs genom att bandet lägger stor vikt vid gitarrsolon. Ett originellt drag med Arch Enemy är det faktum att de har en kvinnlig sångare, som framför strupvrål (growl) lika starkt och dovt som en mansröst." -Wikipedia.
(Den engelska delen av Wikipedia har mycket mer fakta om bandet.)

Jag förstår inte riktigt hur Angela Gossow lyckas låta så brutal, det är ju värre (positivt menat) än många manliga growlare. Skulle vilja höra hur hennes rena/normala röst låter.

Om ni aldrig tidigare hade hört Arch Enemy och gillade Nemesis så kan jag rekommendera albumet Doomsday machine, riktigt bra! Wages of sin är också bra.

One for all
All for one
We are strong
We are one

One for all
All for one
We are one
Nemesis

ArchEnemy


 Mörker

Tågcentralen

Gångväg

Godis
Sugen på godis? ;)

 Djuuuuuuuuu!

Igår var det match i Globen. Djurgården - Luleå. Jag hade inga planer på att gå på den matchen, förrän i söndags då jag såg hur bra biljettförsäljningen gick. "Den här matchen får jag inte bara missa", tänkte jag och bokade mig en biljett. Och det var tur att jag bokade en biljett istället för att vänta och köpa en på plats, för när jag kom till Globen såg jag att de hade satt upp lappar med texten "Slutsålt" vid biljettkassorna.

Det var en härlig stämning och helt j..vla underbart att Djurgår'n lyckades vinna i förlängningen och därmed få två mycket viktiga poäng i kampen om de sista slutspelsplatserna. Jag tror inte att jag nånsin har skrikit så mycket av glädje som när Jiri Marusak sköt in 2-1 med 19 sekunder kvar av förlängningsperioden! :D
Men herre min skapare vad nervöst det här kommer att bli... det kan inte vara bra för hälsan. T.ex. igår i slutet av matchen var min puls uppe i 200, minst! Ajaa, två matcher kvar nu och jag hoppas, hoppas, HOPPAS att Djurgår'n lyckas ta så många poäng i de matcherna att det räcker till slutspel.

Marusak
Gårdagens hjälte, Jiri Marusak!


Jag såg Oscarsgalan live för första gången häromnatten... det började halv tre och var slut nån gång efter halv sju. Jag var skapligt trött när jag satt och väntade på att det sista priset skulle delas ut, som var för Bästa film. Det var The Departed som fick den tyngsta Oscarn. Såg den själv för några veckor sen och tycker att den är riktigt bra, så utmärkelsen var välförtjänt. Just The Departed fick flest Oscars, nämligen fyra stycken, däribland priset för Bästa regi, av Martin Scorsese. Och det var riktigt roligt att han äntligen fick den där statyetten, som han egentligen borde ha fått för länge sen!

Scorsese
Grattis Marty!

 Tisdagstema vecka 9

Tema: Aktivitet

Det är ju olika på olika ställen i landet. En del har redan haft sportlov, men här har vi det den här veckan. Och sportlov betyder inte nödvändigtvis sport, men många är mer aktiva. Eller så är andra människor runt omkring mer aktiva. Och i vilket fall som helst kan det då passa med temat aktivitet. Ha så kul med era kameror!

DIFLuleå

Idag var det inte särskilt svårt att välja bild, eftersom jag var och tittade
på matchen Djurgården - Luleå i ett näst intill fullsatt Globen igår. Att gå
och se Djurgården spela är för övrigt min favoritaktivitet. ;)


 Läskig

Tog lite bilder på mig själv idag och sen satt jag och trixade med dem i Photoshop. Den här bilden skrämde mig faktiskt lite. :D
Tänk er att den plötsligt dyker upp på er TV nån kväll när ni ligger och ser på nån film. Brr... ;)

Läskig

 Spenatpasta med ägg

Idag lagade jag spenatpasta till middag. Det är väldigt gott och dessutom väldigt enkelt att laga. Slänger upp receptet också för de intresserade...

Spenatpasta med ägg - 4 portioner

Du behöver...

...250 gram pasta
...3 ägg
...250 gram färsk eller fryst bladspenat
...2 deciliter crème fraiche
...1 tesked salt
...1 kryddmått vitpeppar

  • Koka pastan och hårdkoka äggen.
  • Hacka spenaten grovt och fräs den i smör i en kastrull.
  • Rör i crème fraiche och krydda med salt och vitpeppar. Låt det koka nån minut.
  • Skala och hacka äggen.
  • Blanda den kokta pastan med spenatröran och strö över ägg.


Spenatpasta

 Malmö

Igår kväll kom jag hem från Malmö... jag var där och hälsade på Samira och Olle. Från början var det tänkt att jag skulle åka hem i söndags, men de släppte inte iväg mig då så jag stannade ett par dagar till. :)
Det var kul att träffa dem på riktigt, fast jag var riktigt nervös sista biten på tåget dit... hehe, blir alltid så när jag ska träffa nytt folk. Spelar ingen roll hur mycket jag än har pratat med dem via internet.
Vi gjorde väl inte så överdrivet mycket, slappade mest. Vi såg fyra filmer: Tenacious D: The Pick of Destiny, riktigt rolig film. Turistas, en skräck/thriller som inte var nån höjdare, höll på att somna flera gånger. Beck - Advokaten, jag älskar Beck-filmerna så självklart gillade jag den här också. Offside, hade sett den en gång redan men den är värd att ses flerar gånger. :)
På lörda'n blev det intag av alkoholhaltiga drycker... och Olle verkade vara på riktigt "brottarhumör", han gjorde bl.a. en nacksving på mig. Haha, det gjorde ont, men jag skrattade mest när jag låg utslagen på golvet. :D

Ska nog åka dit igen snart... och i sommar måste jag åka dit, det ska vara mycket finare där då. :)

Lite bilder:




Bild 1: En kul skylt utanför nån butik i Malmö. :)
Bild 2: Olle och jag.
Bild 3: Samira och jag.
Bild 4: Olle, Samira och jag. Ja, jag ligger där under nånstans. :D
Bild 5: Olle och Danne.
Bild 6: Jag. Trött?
Bild 7: Nån som ser humorn i den bilden? :D


 Observatör

Hittade ett test hos Samira...

Du är TV-stället OBSERVATÖR!


Tv-stället OBSERVATÖR beskrivs av vännerna som en god lyssnare, vass iakttagare och snabbtänkt person. Ovännerna ser däremot OBSERVATÖR som en vaksam, misstänksam och skvallrig person med visst kontrollbehov. Den här kritiken bekommer dock inte TV-stället särskilt mycket, du vet var du har dina vänner och fiender. Framför allt vet du var du har dig själv. Andra viktiga karaktärsdrag hos TV-stället OBSERVATÖR är självinsikt, distans, individualism och humor. I mörka perioder drabbas TV-ställ ofta av dysterhet följt av inget-förvånar-mig-längre-längre-känslor. I dessa stunder ska TV-stället OBSERVATÖR särskilt noga passa sig för en von oben-attityd gentemot sina vänner. Inget är så riskabelt som att ta sina vänner för givna.

TV-stället kanske inte skulle erkänna det, men faktum är att de gillar skvaller. Talesättet lyder: "Ett TV-ställ vet att något har hänt innan det hänt." Vill du få veta det först, prata med ett TV-ställ OBSERVATÖR.
Observatör
Ett känt TV-ställ i historien är August Strindberg.

Karriär
Bland TV-ställen OBSERVATÖR finns flera yrkesgrupper. Den ena sorten är artister, konstnärer och kreatörer. Drivna av en pockande rastlöshet och lust att upptäcka det nya blir de inte sällan framgångsrika. Den andra kategorien TV-ställ är mer utpräglade lyssnare och ägnar sig åt yrken som socionom, psykolog, präst och sjöfartslots.

Relationer
TV-ställ kan vara härliga och impulsiva, för att inte säga briljanta, i det sociala livet, men också misstänksamma och distansierade. På ytan kan deras relationer därför se ganska trassliga ut. Men ett TV-ställ vet innerst inne vad som är bäst för henne/honom. Och att inte följa sin inre röst vore ett otänkbart självbedrägeri för det självständiga TV-stället OBSERVATÖR.

TV-stället svingar gärna en bägare tillsammans med sittkudden PÖSIG.
Hon/han har dessutom intuitivt god kontakt med diskstället GRUNDTAL.
Där golvlampan SKYAR lyser upp med sin närvaro hittar du säkert ett TV-ställ i något hörn, där det står och njuter i golvlampans sällskap. Golvlampans mer ytliga egenskaper ger TV-stället dess lystmäte av skvaller och skandaler.
På kärlekens område gör OBSERVATÖR bäst i att uppvakta matbordet NORDEN eller hallspegeln RISKA för att få en riktigt häftig upplevelse.


Hmm... vad ska man säga om det där då? Finns ju några saker som stämmer rätt bra, men det mesta är helt åt hel... skogen! :D

 Tisdagstema vecka 7

Tema: Avlång

På TisdagsTema gillar vi former, eller hur? Så denna vecka kastar vi oss över formen avlång.

DVDHyllor

Veckans tema var rätt klurigt, men till slut tog jag en bild på mina två
DVD-hyllor, som är ganska avlånga. Fulla är de snart också, blir väl
en tur till IKEA snart igen... för en tredje hylla. :)


 Skor

Min käre mor brukar säga att jag har skomani, varje gång jag har köpt nya skor. Mani? Hmm, jag gillar ju skor... väldigt mycket... okej, jag älskar skor! Ja, lite skomani kanske jag har då. Tydligen kan killar också ha det. :P

Det är väldigt länge sen jag köpte skor sist och jag kan direkt säga att jag inte frivillit låtit bli, utan för att jag inte direkt går runt med tusenlappar i fickorna (snarare 50-öringar, haha!). Om jag skulle ha lite mer pengar skulle jag säkert kunna köpa ett par i månaden, minst! För jag går sällan förbi en skoaffär (eller nån annan affär som säljer skor) utan att gå in och titta. :D

I nuläget har jag väl "bara" cirka 10 par (använder dock bara 3-4) och mitt sug för att inhandla ett nytt par har blivit (väldigt)stort. Det finns ett par som jag bara måste ha (de här), tyvärr kostar de några hundralappar för mycket, men jag hoppas att jag kan köpa de snart... de är sjukt snygga! :)


Converse

Mina favoritskor, ett par Converse. Förbannat sköna!
Ja, de är mina och jag har själv gjort bilden. :)


 Tisdagstema vecka 6

Här kommer veckans tisdagstema-bild. :)

Tema: Musik

Veckans tema är musik. Vad är musik för era öron? Vad tycker ni om? Vad tycker ni inte om?

Unholy

Här är min biljett till förra årets "Unholy Alliance". Det var den första konserten
jag var på i hela mitt liv och jag ångrar mig inte det minsta, för det var så grymt bra!
Man kan säga att jag fick mersmak för live-spelningar. :D


RSS 2.0