Tisdagstema vecka 31

Tema: Stökigt

Veckans tema är ett resultat av en kommentar jag fick på min sida för nästan två veckor sen. Förslaget jag fick i kommentaren var så bra tyckte jag att jag inte godkände kommentaren på min hemsida utan behöll den i kö för moderering för att nu kunna överraska er med det nu.

Stök
Såhär såg det ut i mitt rum väldigt länge innan jag fick tummer ur rö... och städade.
Fattar inte hur jag stod ut, jag hatar ju sån här röra. Skönt att ha lite ordning nu. :)

 Sleeper Cell

Igår såg jag klart den andra, och sista, säsongen av serien Sleeper Cell... och jisses. När jag började se den första säsongen så var jag helt fast efter första avsnittet och jag såg alla tio avsnitt (60 minuter långa) på två dagar. När jag hade sett klart de avsnitten tyckte jag att det var bland det bästa jag har sett i TV-serieväg. Nån månad senare läste jag på internet att det skulle komma en till säsong. Jag jublade, samtidigt som jag tänkte, "Hur stor är chansen att den här säsongen blir lika bra?". Det blev inte riktigt lika bra, men det var verkligen inte långt ifrån.
Så, om ni vill se en välgjord och fruktansvärt bra serie så ska ni se Sleeper Cell... ni lär inte ångra er.

SleeperCell



 Simpsons!

SimpsonsTheMovie The Simpsons Movie

Filminfo: När Homer förgiftar Springfield-sjön med grisbajs så måste staden evakueras inuti en stor glaskupol och Homer är den enda som kan rädda Springfield.

Kommentar: Simpsons-filmen är här! Den var bra, bitvis riktigt bra. Gå och se!

4Pusselbitar










 J..vla drömmar

Ibland hatar jag verkligen drömmar... sånt man drömmer när man sover alltså. Varför? För att de kan vara så otroligt jobbiga. Och nu menar jag inte såna mardrömmar så att man vaknar upp helt svettig och panikslagen, för såna drömmar har jag typ aldrig. Jag menar såna drömmar som man antingen...

...inte vill att ska ta slut, för att det helt enkelt är så bra att man skulle vilja ha det så på riktigt, och om man vaknar upp från drömmen tänker man, "Nej! Jag ville inte vakna. Somna, somna, somna..."

eller

...verkligen inte vill drömma, typ nåt som hänt i ens liv tidigare (som var bra) som man "återupplever" i en dröm. Då vill man både vakna och drömma vidare. Om man vaknar så går man och är helt nere halva morgonen.

Kan man inte kontrollera sina drömmar på nåt sätt? Jag har för mig att jag har läst det nånstans... det skulle vara skönt om man kunde. Då kunde man drömma lagom bra drömmar varje natt istället.

Nånting

 Nummer tjugotre

Number23 The Number 23

Filminfo: Hundfångaren Walter Sparrows lugna tillvaro förvandlas den dag han får boken Number 23 i födelsedagspresent av sin fru Agatha. Han fängslas av den spännande historien om privatdetektiven Fingerlings besatthet av talet 23. Ju mer han läser desto mer övertygad blir han om att den mörka mordgåtan har beröringspunkter med hans eget liv...

Kommentar: Äntligen skulle jag se den här, har sett fram emot det länge. Och jag blev inte direkt besviken. Jim Carrey gör en utmärkt insats när han spelar den paranoide Walter. Slutet var också rätt coolt. En bra film, helt enkelt.

4Pusselbitar




 Veckans album vecka 30

Den här veckans Veckans album-utmärkelse går till Sonic Syndicates Only inhuman. Ett band som jag upptäckte i veckan och jag gillade vad jag hörde. De spelar melodic death metal, en av mina absoluta favoritgenrer inom metal. Det är lite In Flames/Dark Tranquillity/Soilwork över bandet, och det är aldrig dåligt! :)
Jag såg att de ska spela på Malmöfestivalen som är nästa månad... och jag ska antagligen ner dit så jag kommer förhoppningsvis att se dem där.

SSyndicateOnlyInhuman Låtlista:

01 - Aftermatch
02 - Blue eyed fiend
03 - Psychic suicide
04 - Double agent 616
05 - Enclave
06 - Denied
07 - Callous
08 - Only inhuman
09 - All about us
10 - Unknown entity
11 - Flashback






 Diskning och gangstarap

Hittade en rolig grej på Allies blogg:

Gör så här:
Som ditt förnamn sätter du ditt mellannamn och ditt efternamn tar du av din närmaste granne. Som hemstad tar du den stad du senast besökte med buss och din ålder tar du av din mamma. Ditt yrke är det din pappa jobbar med och dina intressen är sånt du avskyr att göra eller helt enkelt inte tycker om. Du har lika många barn som piercingar och örhängen. Din hårfärg är samma som tröjan du har på dig och dina ögon har samma färg som byxorna. Musiksmaken/genren är sådant du inte kan tåla medans favoritartisten/bandet är den vars låt du senast lyssnade på.


Jag heter Kristian Rönnholm, bor i Malmö och är 43 år. Jag har blått hår och gråa ögon. Jag har inga barn och jobbar på ett kärnkraftverk. Mina stora intressen är att diska och att vänta på försenade tåg eller bussar. Min musiksmak är den tyngsta gangstarapen man kan hitta och mitt favoritband är Arch Enemy.

 Alla mördare har grannar

Disturbia Disturbia

Filminfo: Efter att hans far gått bort blir Kale tillbakadragen och hamnar i trubbel med domstolsbeordrad rumsarrest som påföljd. När det känns som om huset krymper börjar Kale spionera på sina grannar. Detta leder till misstankar om att en av dem är en seriemördare. Är det så eller är det bara Kales vilda fantasier efter att ha suttit inspärrad så länge?

Kommentar: Bra film med både spänning och humor. Jag tror att jag hade lite för höga förväntningar på den för jag tänkte inte "Wow!" när den var slut. Filmaffischen däremot, den är "Wow!"... den snyggaste som jag har sett på länge.

3Pusselbitar




 Skönt med ledigt

Sen jag slutade jobbet imorse har jag kunnat se fram emot fem lediga nätter, jag ska alltså inte jobba förrän på måndagkväll. Skönt! Sist jag var ledig en helg var för fem veckor sen... hur känns det att vara ledig på helgen egentligen? :D
Dessutom är jag ensam hemma fram till söndag (har varit det sen jag kom hem i lördags) så det kommer att bli riktigt lugnt och skönt här. Ungefär som då jag bodde själv i Enköping. Härligt.

Vad ska jag göra de här dagarna då? Hmm... jag ska i alla fall se många filmer, den saken är klar. Sen måste jag ta och städa mitt rum också, för det är rent ut sagt kaos. Säkert hälften av alla mina kläder ligger på golvet... och det värsta är att jag hatar sån här röra. Men jag har inte gjort nåt åt det i princip sen när jag flyttade tillbaka hit för två månader sen och det har bara blivit värre och värre... fyf..n!
Jag funderar också på att gå och se Transformers på bio, den lär ju vara fet! Får se om jag får med mig nån bara.

Såg precis Evan Almighty, "uppföljaren" till Bruce Almighty (Bruce den allsmäktige på svenska) med Jim Carrey ni vet... den var helt okej, men jag skrattade inte lika ofta till den här som den förra, trots att Steve Carell kan vara riktigt rolig.
Nu ska jag se Disturbia, den har jag velat se hur länge som helst! Återkommer med betyg...

 Herr Brooks

MrBrooks Mr. Brooks

Filminfo: Earl Brooks är en kärleksfull familjefar och framgångsrik affärsman. Men han har också en hemsk hemlighet. Han är en mördare, känd under namnet The Thumbprint Killer, som blivit beroende av dödandet men som nu vill sluta mörda till varje pris....

Kommentar: Den här var riktigt bra. Spännande och Kevin Costner gör en bra skådespelarinsats som Earl Brooks. Sen tyckte jag också att det var coolt med hans alter ego. Om jag inte hade sett serien Dexter innan så hade jag nog gillat filmen ännu mer, nu kändes det som att de kopierat Dexter.

4Pusselbitar



 Lugna nätter

Jag började ju jobba natt förra veckan i onsdags... och kan direkt säga att det är väldigt mycket lugnare på nätterna. Det är skönt, för då slipper man de där dagarna då man får gå nästan hela tiden. Jag skulle lätt kunna tänka mig att jobba natt fler veckor än de här fem veckorna som jag kommer att jobba nu. Får se om jag kanske får vikariera för en till nattkille som går på semester sen.

Var i Malmö i veckan, eftersom jag var ledig fyra nätter efter min första "jobbperiod", och hälsade på Samira och Olle. Det var kul att träffa dem igen, efter typ fem månader sen förra gången. Men j..vlar vad trött jag var den dagen som jag kom dit, tog ju tåget ner direkt efter jobbet på måndagmorgonen. Vi kollade på film sen på kvällen, kommer nästan inte ihåg nåt om filmen för jag fick koncentrerar mig på att hålla mig vaken, haha...
Om jag kan så ska jag åke dit igen i augusti, lagom till Malmöfestivalen.

På tal om trötthet, förra natten på jobbet (första efter ledigheten) var riktigt tung. Inte för att vi hade mycket att göra, utan för att jag blev tröttare och tröttare ju mer klockan blev. När jag gick hem från bussen imorse var jag så trött så att jag knappt kunde hålla ögonen öppna, snacka om att det var skönt att komma hem och sen lägga sig i sängen. :)

Om ett par timmar ska jag åka iväg och jobba igen...

 Dexter

Såg de tre sista avsnitten av första säsongen av serien Dexter idag... och f..n vad bra serien är! Lite småäcklig vissa stunder, men det överlever man. ;)
Dexter Morgan arbetar som kriminaltekniker, specialiserad på blodanalys på Miami-polisen. På kvällarna är han seriemördare.
Michael C. Hall som spelar Dexter gör det riktigt bra. Jag ser fram emot den andra säsongen som ska komma nån gång senare i år. Om ni letar efter en ny serie att följa men inte riktigt hittar nån, se Dexter!


Dexter

 Solnedgång

Lyftkran

VackerHimmel

 Tisdagstema vecka 28

Tema: Nostalgi

Veckans tema kommer på förslag från Christina. Och jag tyckte att det var ett jättebra förslag så den här veckan fotar vi nostalgi.

NES
Nästan direkt efter att jag hade kollat upp veckans tema tänkte jag, "Mitt Nintendo!"
Det är så mycket nostalgi med det så det inte är klokt. Jag var nog inte ens 10 år när
jag fick det. Och jag kommer ihåg en gång när jag var hos pappa i sommarstugan
att vi satt och spelade det till jättesent på kvällen. Det var tider det. :)

 Veckans album vecka 28

Blev visst inte nåt Veckans album förra veckan... men här kommer den här veckans.

Den här gången är det Tools album 10,000 days som jag uppmanar er att lyssna på om ni inte hört det! Sjukt bra. Om man gillar lite halvflummig rock/metal och långa låtar så är det här albumet (och bandet Tool) nåt för dig.
Favoritlåtarna är nog Vicarious, 10,000 days (Wings pt 2) och The pot. Nu orkar jag inte skriva mer, men... lyssna på albumet!

Tool10000DLåtlista:

01 - Vicarious
02 - Jambi
03 - Wings for Marie (Pt 1)
04 - 10,000 days (Wings pt 2)
05 - The pot
06 - Lipan conjuring
07 - Lost keys (Blame Hofmann)
08 - Rosetta stoned
09 - Intension
10 - Right in two
11 - Viginti tres






 Pablo Francisco Live 2007

Pablo Pablo Francisco kommer till Sverige i september... han kommer att göra sin show två gånger i Malmö, två gånger i Stockholm och en gång i Göteborg... och jag ska se honom när han kommer till Stockholm! Jag ska se Pablo Francisco... live...! Ni anar inte hur mycket jag ser fram emot det. Han är sjukt rolig när man ser hans stand-ups på nätet, DVD etc, och det lär ju vara mycket roligare att se honom live!

Men j..vlar vad biljetterna gick åt snabbt... första gången som jag såg att de hade släppts var i söndags, då ringde jag direkt till en kompis som också ville se honom, men då fick jag inte tag i honom så jag tänkte, "Äsch, jag väntar till imorgon... det är säkert lugnt."
Sen igår när jag kollade fanns det knappt några platser bredvid varandra kvar så jag ringde direkt till honom, fick tag på honom... men då skulle han ringa runt till några och höra om de också vill gå på showen. Efter klockan nio visste han säkert, då fanns det inga platser bredvid varandra kvar, så det slutade med att jag bokade sex spridda platser. Men det spelar mindre roll för mig att vi inte sitter bredvid varandra, jag är ju där för att se honom. Vad kul det ska bli!

15:e september, 21.00, Chinateatern i Stockholm. Vad som än händer ska jag vara där.

Bekräftelse
Beviset


RSS 2.0