Utan internet och TV-kanaler

Nu är jag äntligen online igen, hoppas det förblir så nu. Mitt bredband dog nämligen i fredags och samtidigt upptäckte jag att jag inte såg några TV-kanaler. Ringde ComHems kundservice men de kunde inte göra nåt utan bokade en tekniker, som var här idag. Tre dagar utan internet är minst två för mycket.

När jag inte har kunnat sitta och surfa eller spela PS3 online på kvällarna har jag istället plöjt igenom tre säsonger av Entourage. Jag är helt beroende. I fredags tänkte jag att jag skulle se några avsnitt av serien eftersom jag haft säsong 1 och 2 ett tag. Max fyra avsnitt (1 DVD-skiva) innan läggdags tänkte jag. När jag gick och la mig var klockan typ fem på morgonen och jag hade sett 13 avsnitt (á 30 minuter). Haha. Sen fortsatte jag på lördagen att kolla klart säsong 2, och igår var jag och köpte säsong 3 och såg alla avsnitt. Vill se säsong 4 nu! Som ni kanske förstår har jag väldigt lätt för att fastna för TV-serier.

◊◊◊

I söndags var jag äntligen och hämtade mina möbler från Mio. Efter över sju veckors väntan. Var på IKEA en sväng också, och köpte en större matta, några lampor och lite annat smått. Så nu börjar det bli riktigt hemtrevligt här... mycket trevligare än det nånsin var i min första lägenhet. Då var jag mycket fattigare också, så det kan bero på det...

Ska fixa lite foton på lägenheten inom kort. Kanske idag, om jag orkar.

◊◊◊

Ungefär tio minuter efter att jag skrev att internet fungerar dog det. Jag blev genast orolig för att jag skulle vara offline länge igen. Ringde också till kundtjänst igen men medan jag satt i telefonkö startade jag om modemet en gång till och nu verkar det fungera igen. Snälla, kan det låta bli att dö nu?

◊◊◊

Idag blir det nog schnitzlar till middag. Blev sugen på det och ska prova göra det för första gången.
Potatismos till det också... mmmm...

 Ett år äldre

Då har man blivit 24... spännande. Verkligen.

◊◊◊

Igår kom det snö. Jag blev inte glad...

 Rubrik saknas

Lördag idag... och solen skiner ute. Egentligen kanske man skulle vara ute nu när det äntligen är så fint väder. Men det orkar jag inte nu. Jag hoppas verkligen att det är våren som är på väg nu och att den förbannade snön inte kommer tillbaka.

I förrgår ringde jag till Mio eftersom jag fortfarande inte har fått min TV-bänk och DVD-hyllor. När jag ringde och pratade med en säljare så tittade han lite i datorn (antar jag) och sa sen, "Jag måste ringa ett samtal, jag ringer tillbaka till dig". En timme väntade jag, sen tog mitt tålamod slut så jag ringde igen. När jag sen fick prata med samma säljare sa han att TV-bänken och ena DVD-hyllan hade kommit, inte den andra eftersom de tagit slut hos leverantören, typ. Men nästa vecka ska den också komma, sa han. Jag hoppas verkligen att den gör det också, för jag orkar inte vänta mer än sju veckor på några möbler.
En sak jag tänkte på efter samtalet var, "Varför har de inte informerat mig om förseningen?". Det brukar man väl göra?

◊◊◊

På måndag är det den 23:e mars, det innebär att jag fyller år. 24 den här gången. Fyf..n, 24 år?! Snart fyller man 30 också. Jag tycker man kan sluta bli äldre nu, 24 är väl en lagom ålder.

◊◊◊

Ikväll har General Surgery releaseparty för sin nya skiva på Kafé 44. Så de och bandet Kaamos gör en spelning där. Jag och M. ska dra dit och kolla. Jag gillar egentligen inte Kafé 44 som konsertlokal, men om två band som man vill se spelar där har man ju inget annat val än att gå dit. Nej, att stanna hemma är inget val.

På måndag, passande nog på min födelsedag, är det konsert igen. Då är det Soulfly med legenden Max Cavalera i spetsen som står på scen som huvudband. Om man kan göra en av de saker man gillar mest på sin födelsedag så är det ganska givet att man gör det. Hoppas M. kan hänga med dit också.

 Helt okej underhållning

Bolt [Trailer]

Filminfo: Bolt är en herdehund som under hela sitt liv spelat en hund med superkrafter i en TV-serie. När han av en händelse kommer bort från studion träffar han Mr. Mittens (i själva verket en katthona) och hamstern Rhino. Det går snart upp för Bolt att han faktiskt inte har superkrafter och att TV-serien inte är på riktigt.

Kommentar: Helt okej film. Det är inte det bästa från Disney, men det har kommit mycket sämre från Disney också. Hamstern Rhino var nog roligast i filmen.











Quantum Of Solace [Trailer]

Filminfo: Sveket av Vesper lämnar Bond driven av en personlig agenda att hitta mannen bakom allt. Tillsammans med M börjar de med Mr. White, men ganska snart inser de bägge att allt är mycket större än vad man anat. Än en gång tas Bond över hela världen, denna gång i jakten på Dominic Greene, en miljökämpe, med kopplingar till en blivande diktator i Bolivia. Till Bonds hjälp kommer Camille, även hon driven av ett personligt skäl.

Kommentar: De flesta Bond-filmer är rätt bra underhållning, mycket explosioner och så vidare. Men det stannar väl där, bra underhållningsvärde. Det var samma med den här.










 Första gången i Örebro

Igår var jag i Örebro. På konsert. Banden (Unleashed, Belphegor, Devian och Guillotine) som spelade spelar i Stockholm också, men jag jobbar då, så istället för att försöka få ledigt bestämde jag mig för att åka till Örebro. Det är ändå inte så långt dit från Stockholm, tar ungefär två timmar med tåg. Eftersom konserten var slut så pass sent att sista tåget till Stockholm gått så fick jag sova där en natt också. Hittade ett vandrarhem med helt okej priser.
Det var första gången jag var i Örebro, vad jag minns i alla fall, och jag kommer nog aldrig åka dit igen om det inte är för nån konsert eller nåt. Staden, av det jag såg, kändes sjukt tråkig.

◊◊◊

Jag är ledig fram till fredag kväll, men vet inte riktigt vad jag ska göra. Imorgon kväll ska jag nog i alla fall åka och spela innebandy, har inte gjort det sen jag flyttade. Annars kommer jag nog bara vara hemma och ta det lugnt. Kommer säkert kolla en massa på Dexter, som jag fastnat för igen. Ska faktiskt sätta igång ett avsnitt nu!

 Trailer: Public Enemies

Här är trailern till Public Enemies med Johnny Depp (och Christian Bale) som har premiär i sommar.
Jag kommer garanterat att se den, kanske till och med på bio?






 Hysteriskt rolig?

Läste precis en nyhet på Ciné om en kommande film med Steve Carell:

Steve Carell gör sig redo för att axla huvudrollen i "Hi-T" som han även producerar via sitt bolag Carousel Productions. Carell kommer att spela en man som får fruktansvärda humörsvängningar när han injiceras med testosteron av okänd anledning.

Haha, det här kan ju bli hur roligt som helst. Började ju bara skratta av att läsa Carell och fruktansvärda humörsvängningar i samma mening. Haha.




 Skitig ugn



Häromveckan upptäckte min mor och jag att min ugn var väldigt smutsig. Så jag köpte ugnrengöringsspray sen (likadan som på bilden). Två gånger har jag sprayat sånt i ugnen och låtit det verka en stund... och det är fortfarande inte helt rent. Det är ju mycket fräschare än innan, men som sagt inte helt rent. För det första förstår jag inte vad den tidigare (eller de?) hyresgästen gjorde med ugnen, det känns som att den inte hade gjorts rent på flera år, så skitigt som det var. Och för det andra, kollar inte den som besiktar lägenheten sånt? Man ska väl inte behöva göra rent ugnen när man precis har flyttat in? Aja, jag ska spraya på sån medel en tredje gång, sen får det nog vara...



 Tre gånger tre

The Reader [Trailer]

Filminfo: Filmen utspelar sig i Tyskland efter andra världskriget där en man får reda på en obehaglig sanning om en kvinna han länge varit förälskad i.

Kommentar: Jag förstår inte riktig hypen om den här filmen, Kate Winslet vann ju bland annat en Oscar för sin prestation. Visst var både hon och filmen bra, men så jäkla bra tyckte jag inte att den var. Jag kanske hade för höga förväntningar...












Cleaner

Filminfo: Den före detta polisen Tom har sadlat om och städar bland annat upp brottsplatser när han dras in i en intrig där alla är misstänkta och ingen är att lita på. En studie i extrema närbilder och kontrasten mellan svart blod och vita lädersoffor ramar in en mörk historia.

Kommentar: En helt okej thriller, finns både sämre och bättre filmer i genren. Samuel L. Jackson gör som vanligt en stabil insats.












How To Lose Friends & Alienate People [Trailer]

Filminfo: Sidney Young är en disillusionerad intellektuell reporter som både beundrar och avskyr kändis- och modevärlden. Hans tidning driver med stjärnor och hånar trender, så när Young erbjuds jobb på det konservativa Sharps Magazine i New York är det en chock! Nu börjar Youngs arbete, och hans kärleksaffär med kollegan Alison Olsen kommer antingen hjälpa eller stjälpa honom.

Kommentar: En till helt okej film, i genren komedi den här gången. En sån där film man blir hyfsat underhållen av och som lockar fram en del skratt.











 Godkänd filmatisering

Män som hatar kvinnor

Filminfo: Filmatiseringen av första delen i Millennium-trilogin av Stieg Larsson.

Kommentar: Trots att den var två timmar och 30 minuter lång kändes den lite för kort. Det på grund av att de gjorde lite för stora hopp om man jämför med historien i boken, därför fanns inte en del saker med alls i filmen. Men jag tycker ändå att den får klart godkänt, de flesta skådespelarna gör bra insatser och den är bättre än många andra svenska thrillers. En stark trea får den, inte långt från en fyra.











 Konsert hela veckan

Inte riktigt hela veckan, men tre dagar i alla fall. Tre dagar i rad dessutom:

Torsdag
Kreator / Caliban / Eluveitie / Emergency Gate

Kreator hade jag sett fram emot länge, hade inte sett dem innan... och de var så klart kvällens bästa band. Fångade ett plektrum från ena gitarristen, men upptäckte sen till min besvikelse att det stod Emergency Gate på det. Irriterande, speciellt när jag inte gillade det bandet speciellt mycket.

Fredag
Children of Bodom / Cannibal Corpse

Här såg jag mest fram emot Cannibal Corpse, eftersom jag inte sett dem tidigare heller. De var bra. Jag var, och är fortfarande, väldigt imponerad av sångarens headbanging. Att säga att det gick snabbt är en underdrift. Haha.

Lördag
Judas Priest / Megadeth / Testament

I den här line-upen var det Testament som lockade mest, de andra banden fick jag på köpet liksom. Synd bara att jag missade ungefär fem minuter av Testament på grund av att det stod fel tid på biljetten.

Var väldigt trött när jag åkte hem igår, det berodde nog på att jag fortfarande var lite sliten efter fredagen. Fick i mig några glas då, hehe.

◊◊◊

Idag blir det Män som hatar kvinnor på bio med en kollega. Ska bli kul.

RSS 2.0