En MASSA filmer

Knowing [Trailer]

Filminfo: En skolklass begraver en tidskapsel 1959. Alla elever ritar olika saker på var sitt papper, men en av dessa, en mystisk flicka som tycks höra inre röster, skriver i stället ner en massa slumpvisa tal på sitt ark. 50 år senare tas kapseln upp, och det faller på college-läraren John Koestler att tyda detta ark. John inser snart att siffrorna alla är datum för stora olyckor, inträffade och kommande. Ingen tror honom och han påtar sig att själv försöka stoppa eländet.

Kommentar: Jag gillade den här filmen, ända tills slutet. Hade den tagit slut där jag velat att den skulle ta slut hade den fått ett högre betyg.
Angels & Demons [Trailer]

Filminfo: Filmatiseringen av Dan Browns bok med samma namn.

Kommentar: Jag tyckte att den här var jättebra. Tyvärr minns jag inte boken tillräckligt bra för att kunna jämför filmen med den.


A Bronx Tale

Filminfo: Calogero är son till en busschaufför med sicilianskt ursprung, som växer upp i Bronx på 60-talet. Han dras till kvarterets maffiachef Sonny , som tar pojken under sina vingars skydd. Pappan försöker få sonen att sluta umgås med de kriminella, men utan att lyckas.

Kommentar: Inte riktigt som jag trodde, men ändå en mycket bra film. Killen som spelar Calogero är väldigt lik Robert De Niro, trodde att det var hans son och blev förvånad när inte så var fallet. Rekommenderas!


Havoc

Filminfo: Några rika tonåringar i Los Angeles stöter på och börjar härma "The Gangsta Lifestyle". De får snart problem när de träffar ett riktigt gäng med latinamerikanska knarklangare

Kommentar: Den här är säkert inspirerad av verkligheten. Ganska bra film.
The Sting

Filminfo: Tillsammans med Luther Coleman rånar Hooker en man som visar sig bära på en enorm summa pengar. Luther blir dock inte lika förtjust och drar sig ur det hela. För sent står det klart att de rånat en man som arbetar för den inflytelserike Doyle Lonnegan från New York. När Hooker finner Luther mördad, beslutar han sig för att söka upp Luthers kamrat Gondorff. Han blir chockad över beskedet om Luthers död, men lovar att utkräva hämnd. Tillsammans planerar de båda att utsätta Lonnegan för århundradets kupp.

Kommentar: Väldigt underhållande och bra film. Den vann hela sju Oscars när den kom på 70-talet. Jag kan förstå varför, men tror nog inte att den hade fått lika många idag.


A Love Song For Bobby Long

Filminfo: När Pursy Will får reda på att hennes mor har dött återvänder hon till New Orleans för första gången på många år. Hon förväntar sig att finna moderns hus tomt men blir överraskad av att finna två av sin mors vänner boende där. Bobby Long, en före detta collegeprofessor och hans unga skyddsling Lawson Pines. Dessa mäns liv tog ett oväntat felspår åratal innan.

Kommentar: Gillade den här lite deppiga filmen. Tycker att både Travolta och Johansson gör bra insatser.

I Now Pronounce You Chuck And Larry [Trailer]

Filminfo: Chuck och Larry är två duktiga och präktiga brandmän, som även är bästa vänner. Larry är änkling och lever nu för sina två barn. Chuck njuter i fulla drag av sitt singelliv. Én dag stöter Larry på problem när han vill göra sina barn som förmånstagare till sin livsförsäkring. Enligt lagen behöver han ha en partner. Han måste alltså ingå äktenskap...

Kommentar: Helt okej komedi. Kevin James är ju solklart bäst i filmen, skrattade högt åt några scener där han var med.


Interview [Trailer]

Filminfo: Den politiske journalisten Pierre får i uppdrag att göra en intervju med b-skådisen, och enligt hans mening bimbon, Katja. Hans fördomar och intervjun utvecklas till en helafton i hennes lägenhet.

Kommentar: Tyckte mycket om den här filmen. Sienna Miller är bra, Steve Buscemi är inte riktigt lika bra. Hade dock ingen aning om att det här är en remake.Towelhead [Trailer]

Filminfo: Om trettonåriga Jasiras sexuella uppvaknande i det tidiga nittiotalets USA. Medan landet förbereder sitt första krig mot Saddam Hussein, Gulfkriget, blir Jasiras mamma svartsjuk på det intresse pojkvännen visar dottern och hon skickas till sin libanesiske pappa i Texas...

Kommentar: Regisserad av mannen som skrev manuset till den mästerliga American Beauty. Den här når inte riktigt upp i samma klass som nämnda film, men den är mycket bra. Rätt modigt att göra den här sortens film också, tycker jag. Se den!
State Of Play [Trailer]

Filminfo: En grupp av undersökande reportrar jobbar jämsides en polis för att försöka lösa mordet på en kongressmans älskarinna.

Kommentar: Jag älskar såna här konspirationsfilmer och den här tycker jag tillhör kategoring Bra konspirationsfilmer. Jag gillade Russel Crowes insats speciellt.
Pineapple Express [Trailer]

Filminfo: En knarkande loser blir vittnen till ett mord som begås av en polis. Pundaren och hans langare tvingas till en galen flykt undan en mobb som vill tysta dem för alltid...

Kommentar: Ungefär som de andra filmerna med Seth Rogen med flera som kommit de senaste åren. Helt okej underhållning.
Marley & Me [Trailer]

Filminfo: Nygifta John och Jennifer Grogan skaffar sig en hund, Marley. Men Marley har inga planer på att snällt foga sig som husdjur och paret Grogan får kämpa med en hund som gör lite som han själv vill, men som till slut kanske kan lära dem något om livet.

Kommentar: Den här var så där... visst skrattade man till en del gånger, men näe, det finns betydligt bättre filmer i genren.

Postat av: Jesper

Många intressanta filmer där man vill se :)Får jag fråga, vars hittar du bilderna (posters) till recensionerna? :P


| http://jesperninezero.webblogg.se/ |
| 2009-05-25 - 21:39:30 |

Postat av: Anonym

Ja, om jag inte skulle börjat förrän på onsdag så skulle denna måndag verit guld värd!


| http://missisnorth.blogg.se/ |
| 2009-05-25 - 22:19:36 |

Postat av: Allie

Älskade A Love Song For Bobby Long, tycker Travoltas filmer blir bättre ju äldre han blir. Havoc gilla jag skarpt, ingen jag hade tänkt se men glad jag gjorde det. Dock är tvåan inte lika bra, lite för ungdomlig och inte så seriös.


| http://whirlygirl.blogg.se/ |
| 2009-06-01 - 21:22:16 |

Kommentera här

Kära fjortisar!

Bespara mig era "Hej! Hur mår du idag? Kolla gärna min blogg på..."-kommentarer!

Allt annat är välkommet. :)


Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (visas ej):

Din hemsida/blogg:

Din kommentar:

RSS 2.0
Jigsaw -