Filmer att se fram emot

Igår listade filmkrönikören Andrew Bergström i gratistidningen Punkt SE tio filmer som han såg fram emot 2008. Jag kollade igenom alla filmers trailers (förutom två, som inte har nån) och här kommer mina kommentarer:

IronMan Iron Man - Trailer

Filminfo: Miljardären och vapentillverkaren Tony Stark konfronteras med sina forna synder efter att ha blivit skadad av ett av sina egna vapen. Utrustad med en högteknologisk skyddsdräkt blir han Iron Man och börjar bekämpa ondskan över hela världen.

Kommentar: Trailern till den här var mycket bra. Ser fram emot ännu en serietidningsfilm!








IndianaJones4Indiana Jones och kristalldödsskallens rike

Filminfo: Den fjärde (och sista?) filmen om arkeologen Henry Jones.

Kommentar: Snart kommer den fjärde filmen och jag har inte ens sett de tre första! Det kanske är dags nu?











10000BC10,000 B.C. - Trailer

Filminfo: En historia om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra rovdjur. På resan upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas att försöka rädda en kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.

Kommentar: Trailern var rätt maffig. Men kommer det att bli nåt mer än just maffigt? Eller blir bara ungefär som Emmerichs senaste film, The Day After Tomorrow, en massa specialeffekter utan ett vettigt manus?






DarkKnightThe Dark Knight - Trailer

Filminfo: Batman och James Gordon går ihop med Gothams nya åklagare, Harvey Dent, för att stoppa en psykotisk bankrånare känd som The Joker.

Kommentar: Trailern var sjukt bra. Och filmen lär också bli sjukt bra. Kanske till och med bättre än den förra filmen?









ThereWillBeBlood There Will Be Blood - Trailer

Filminfo: En berättelse om familjerelationer, girighet, religion och olja i sekelskiftets Texas, där allting kretsar kring en man och hans projekt i oljeindustrins barndom.

Kommentar: När man hör titeln på filmen tror man att det är en skräckfilm, men det är det verkligen inte. När jag trailern första gången tänkte jag, "Vad är det för skit?". Men igår när jag såg den igen tänkte jag istället, "Det här kan ju vara riktigt bra!". Speciellt Daniel Day-Lewis verkar göra en bra insats.







WallE Wall-E - Trailer


Filminfo: Hundratusentals robotar byggs för att rensa upp framtidens föroreningsdrabbade Jorden. När den överkonsumerande mänskliga populationen flyr planeten och bosätter sig ombord på Axion, en stor rymdfärja, och de slarvigt byggda robotarna faller isär, återstår snart bara en.

Kommentar: Den här har ju ingen "riktig" trailer ännu, så man kan väl inte säga så mycket om den. Men det är ju en Pixar-film... de har ju lyckats hyfsat förut.








IncredibleHulk The Incredible Hulk

Filminfo: Bruce Banner lever i skuggorna och söker överallt efter ett botemedel mot sitt tillstånd. Men krigshetsarna som gör allt för att kunna utnyttja hans krafter ger honom ingen ro, inte heller får han chansen att vara med kvinnan han älskar, Betty Ross. Den gode doktorn blir förföljd av The Abomination, en mardrömslik varelse av rent adrenalin och aggression vars krafter kan mätas med Hulks.

Kommentar: Den förra Hulken-filmen var väl inte direkt nån höjdare. Så det ska bli intressant att se hur den här blir. Edvard Norton ska spela Bruce Banner, bara det måste väl göra den här filmen mycket bättre?




Cloverfield Cloverfield - Trailer

Filminfo: En monsterattack drabbar New York och historien berättas utifrån en liten grupp människors perspektiv.

Kommentar: Den första trailern, när man inte ens visste vad filmen heter, var riktigt fet. Då tänkte jag, "Wow!". Får se vad det blir av det här.









Hellboy2Hellboy II - The Golden Army - Trailer

Filminfo: Den här gången får Hellboy och hans något udda team använda alla resurser de har till sitt förfogande för att bekämpa en grupp med rebelliska sagofigurer ledd av en skurkaktig prins. Han är son till kungen av skogsandarna, en grupp av monster som består av tomtar, troll, féer och alla andra väsen som kan tänkas härja i skogarna. Allting blir mer komplicerat när Hellboy och hans team inser att Abe Sapien och prinsen är ute efter samma prinsessa.

Kommentar: Den första filmen var helt okej underhållning... och trailern till den här såg ganska lovande ut.






JumperJumper - Trailer

Filminfo: En tonåring upptäcker att han kan teleportera sig från en plats till en annan. Han använder förmågan för att söka efter mannen han tror är ansvarig för sin mors död och han drar också uppmärksamheten mot NSA och en unge med samma krafter.

Kommentar: Den här verkar riktigt cool. Dessutom brukar Samuel L. Jackson alltid vara bra. Ska definitivt ses.








Den filmen som jag ser mest fram emot är nog The Dark Knight. Trailern är så fruktansvärt bra... och Jokern ser helt sjuk ut! Det måste bara bli en riktigt bra uppföljare till Batman Begins! Vilken, eller vilka, ser ni mest fram emot?


Postat av: Punkie

Can Not Wait tills The Dark Knight kommer, och Hellboy 2 ska bli grym att se! :)


| http://extremepunkie.blogg.se |
| 2008-01-05 - 22:33:13 |

Postat av: rikeman

Be Kind Rewind?


| http://www.rikeman.blogg.se |
| 2008-01-06 - 04:10:25 |

Postat av: Samira - Tråkbloggen

Dark knight, AVP2 och Cloverfield ser jag fram emot sjukt mkt just nu!


| http://samira.nu |
| 2008-01-06 - 13:21:58 |

Kommentera här

Kära fjortisar!

Bespara mig era "Hej! Hur mår du idag? Kolla gärna min blogg på..."-kommentarer!

Allt annat är välkommet. :)


Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (visas ej):

Din hemsida/blogg:

Din kommentar:

RSS 2.0
Jigsaw -