Många (höga) filmbetyg

Mongol [Trailer]

Filminfo: En filmatiseringen av Djingis Khan liv. Djingis Khan var slaven som lyckades göra det få andra har gjort, erövra halva världen.

Kommentar: Ganska välgjord film. Den måste ha haft en rätt stor budget med tanke på alla kostym- och rekvisitakostnader. Det är mycket vackra miljöer i filmen. Jag blev dock lite besviken på att det mest handlar om hans uppväxt... tycker de kan göra en film till om hans vuxna liv.












The Astronaut Farmer [Trailer]

Filminfo: En astronaut tvingas att pensioneras och lämna NASA för att kunna rädda sin familjs bondgård. Men han kan inte ge upp sin dröm om att få resa upp i rymden och bestämmer sig därför för att bygga en egen rymdraket, trots att regeringen försöker stoppa honom.

Kommentar: En bra och gansa mysig film, som handlar om envishet och stark vilja. Jag tycker att Billy Bob Thornton gör en bra insats som astronauten.











Transsiberian [Trailer]

Filminfo: Roy och Jessie bestämmer sig för att åka hem längs den legendariska transsibiriska järnvägen från Peking till Moskva. På vägen möter de Carlos och Abby, som de snabbt blir vänner med. När Roy av en olyckshändelse separeras från gruppen börjar det gå upp för Jessie att deras reskamrater inte är riktigt vad de verkar vara.

Kommentar: Den här hade jag högre förväntningar på. Tycker den var mest seg första timmen, sen i slutet tänder den till och blir spännande. En liten besvikelse, men inte dålig.










La Zona

Filminfo: La Zona är ett privilegierat område i Mexiko City som skyddas från slummen genom stängsel och övervakning. En stormig natt penetreras den skyddade tillvaron av inkräktare från andra sidan. Invånarnas brutala jakt på en mordmisstänkt pojke visar hur långt de är beredda att gå för att försvara sin verklighetsfrånvända tillvaro. Effekterna av segregation dragen till sin spets blir svidande tydliga.

Kommentar: Jättebra mexikansk film som jag såg fram emot att se. Den var också lite skrämmande, för jag tror helt klart att samma sak skulle kunna hända i verkligheten.









I Know Who Killed Me [Trailer]

Filminfo: Aubrey Fleming är en ung kvinna som räddas efter att ha kidnappats och torterats. När hon kommer hem, påstår hon sig vara någon annan, nämligen Dakota. Dakota kämpar för att övertyga alla om att hon inte är Aubrey, och att Aubreys liv är i fara. Frågan är om hon bara lider av posttraumatisk stress eller om det verkligen är något betydligt mer ondskefullt som sker.

Kommentar: Vilken märklig film. Jag tycker inte att den var speciellt bra, ganska dålig faktiskt. Rörig och... konstig.










The Wrestler [Trailer]

Filminfo: Wrestlaren Randy "The Ram" Robinson var vansinnigt stor på 80-talet. Numera går han matcher i små oberoende förbund, samtidigt som han försöker samla ihop sitt trasiga liv.

Kommentar: Väldigt dyster, men mycket bra! Mickey Rourke är riktigt bra som den avdankade Randy "The Ram".













Seven Pounds [Trailer]

Filminfo: Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter sin frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag han begått i det förflutna, och funderar på att ta sitt liv. Men först ger han sig ett uppdrag, som involverar sju andra personer.

Kommentar: Jag tycker att det här var en sjukt sorglig film, man mådde nästan lite dåligt efter att ha sett den. Men den var väldigt bra också, Will Smith visar återigen att han är en duktig skådespelare.











Changeling [Trailer]

Filminfo: Christine Collins är ensamstående mamma, vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.

Kommentar: Hemsk film, med tanke på att den är verklighetsbaserad. Angelina Jolie är både vacker och duktig som den desperata mamman. Jag börjar gilla Clint Eastwood som regissör mer och mer.










Wall-E [Trailer]

Filminfo: Efter åratal av ohejdad konsumtion är Jorden täckt av skräp. För att göras beboelig igen flyr människorna Jorden och placerar ut miljontals små robotar för att städa upp. Efter hundratals år finns bara roboten WALL-E kvar, allt han vet om människor har han lärt sig av våra kvarlämningar. Han känner sig ensam, men en dag möter han roboten EVE, och ett stort äventyr tar sin början.

Kommentar: Jag blir lika förvånad varje gång jag ser en film från Pixar, de är ju alltid bra! Den här var lite annorlunda, men ändå jättebra. Det är inte ofta man tycker att en animerad film är vacker, men den här var stundtals otroligt vacker. Blir inte förvånad om Oscarn för Bästa animerade film går till Wall-E.









Kommentera här

Kära fjortisar!

Bespara mig era "Hej! Hur mår du idag? Kolla gärna min blogg på..."-kommentarer!

Allt annat är välkommet. :)


Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (visas ej):

Din hemsida/blogg:

Din kommentar:

RSS 2.0
Jigsaw -