Veckans klant!


Rob Dukes / Gary Holt

Det blev ingen bio i fredags. "Jag orkar inte", sa brorsan när jag frågade. Vad är det för sätt...

Igår var jag på Klubben (Fryshuset) och såg Exodus (plus två förband). De var bra, riktigt bra ös var det. Man är lite stel i nacken idag. :D
Av alla band (närmare 70) som jag har sett så har jag aldrig sett nån sångare som ser så aggressiv ut som Exodus sångare (Dukes, han med skägget och tatueringarna) gjorde. Och grejen var att han såg som mest aggressiv ut när han bara stod och stirrade ut i publiken... och så skakade han på huvudet, (i början av spelningen, efter ungefär halva stod han istället kvar och nickade nöjt) vände sig om och gick mot trumsetet. Haha.

Måste berätta historien bakom rubriken också. Igår när jag kom till stan och precis hade gått upp från tunnelbanan kom jag på, "Biljetten... åååååååh!". Jag hade alltså glömt konsertbiljetten hemma. Först tänkte jag, "Det går säkert att köpa biljett i dörren. Jag får väl göra det" för att några sekunder ändra mig till, "Nej, det tänker jag inte göra. Jag ringer till brorsan istället och frågar om han kan åka halva vägen hemifrån så möter jag honom där". Så jag ringde honom och frågade. Som tur var, var han snäll och kunde göra det. Jag kanske skulle ha hunnit ända hem och tillbaka igen, men det hade jag ingen lust med.
Men jag förstår inte hur jag kunde glömma biljetten. Alltid när jag åker iväg för att gå på hockey, nån konsert eller nåt annat man måste ha en biljett till så är det just biljetten jag plockar upp först. Men igår gjorde jag inte det av nån konstig anledning. Jag förstår inte... aja, det lär ju inte hända igen i alla fall. :D

Redan söndag. Snart börjar man jobba dag igen. Shit.

 Billiga filmer

Fick hem ett gäng filmer i fredags från Discshop:

Open Range
Ned Kelly
Football Factory
Confessions Of A Dangerous Mind
Candy
A Love Song For Bobby Long
Batman Begins (Ltd giftset)

Det bästa var priset, 397 kronor. :)
Har bara sett två av filmerna, så nu har jag ännu fler osedda filmer...
Ska nog se en eller två ikväll.

 Veckans album vecka 35

Eluveitie - Slania

Veckans album består av lite folk metal av schweiziska Eluveitie. Jag gillar det. Brukar uppskatta metal med influenser av folk musik. Nu verkar det dessutom lite "inne" att lira folk metal. Förhoppningsvis kommer det fler bra folk metal-album den närmaste framtiden.

Låtlista:

01 - Samon
02 - Primordial breath
03 - Inis Mona
04 - Gray sublime archon
05 - Anagantios
06 - Bloodstained ground
07 - The somber lay
08 - Slanias song
09 - Giamonios
10 - Tarvos
11 - Calling the rain
12 - Elembivos




 Fast

Förra natten var den sista natten jag jobbade för den här gången. Antar att det är för ett bra tag framöver. Jag kommer nämligen att bli fast anställd på dagtid från och med nästa vecka. Det är den första fasta anställningen för mig... och det känns bra. Får se hur länge (jag får?) stannar, jag har inte planerat att köra patienter för resten av mitt yrkesliv. :D

På tisdag börjar jag alltså jobb dag igen. Undrar hur det ska gå... jag gissar på att jag kommer få en smärre chock av hur mycket det kan vara att göra på dagarna, till skillnad från de relativt lugna nätterna. Tur då att jag har den korta veckan direkt, jobbar tisdag, onsdag, torsdag, sen är jag ledig igen tre dagar.

Får se vad man ska göra i helgen. Imorgon kväll blir det i alla fall konsert (Exodus + 3 Inches Of Blood + Carnal Forge). Fick dock inte med mig nån, så jag får gå själv... vilket jag är ganska van med.
Jag är lite sugen på att gå på bio idag, ska nog fråga brorsan om han vill gå. Get Smart lockar.

Trevlig helg!

 Dagens: Ashley Judd


 Dekadens

The Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband

Bokinfo: The dirt beskriver bandet Mötley Crües dekadenta historia där framgångar, motgångar, skivorna, turnéerna, knarket, spriten, tjejerna och katastroferna skildras ur medlemmarnas egen synvinkel.

Kommentar: Helt makalös bok. Fascinerande och underhållande men samtidigt tragisk och äcklande. Jag läste den på fem dagar och den är ändå nästan 600 sidor lång (pocket). Man behöver inte vara ett fan av Mötley Crüe, eller rockmusik heller för den delen. Rekommenderas starkt!










 Millennium

De här böckerna borde väl ingen ha missat vid det här laget. Men om man nu har levt under en sten så bjuder jag på en länk, till en artikel om trilogin på Wikipedia. Klicka här!

Ja, jag har som ni kanske förstår läst hela trilogin. Om man skulle göra en topplista på, säg tio böcker... så skulle de här tre placera sig väldigt högt upp (efter varandra), om inte högst upp till och med. De var fenomenalt bra. Om man inte läser dem så... ja, då får man skylla sig själv.

Jag ser fram emot filmerna, trots att jag är lite tveksam till att de ska bli jättebra. Men, om de blir hälften så bra som böckerna så är jag väl ganska nöjd.

Betyget blir (helt oväntat:






 Blandade betyg

In Bruges

Filminfo: De två lönnmördarna Ray och Ken beordras av sin chef Harry att lämna London. Han skickar dem till Brügge efter ett misslyckat uppdrag där Ray råkat mörda en liten pojke. Ken passar på att njuta av staden i avvaktan på att det hela skall lugna ned sig hemma. Ray däremot, tycker att Brügge är världens tråkigaste stad och gör sitt bästa för att saker och ting ska ske. Men vad dem inte förstår är att Harry har helt andra planer än semester för dem och deras vänskap sätts snart på hårt prov.

Kommentar: Gillade verkligen den här filmen. En bra story... dramathriller med en liten dos humor. Bra insatser av huvudrollsinnehavarna. Gillade slutet också. Rekommenderas!








Waz

Filminfo: Den hårde snuten Eddie Argo och hans nya partner Helen får ett mystiskt fall på halsen. En mördare har elektricifierat sina offer och ristat in WAZ i deras hud...

Kommentar: Rätt brutal film med den oftast lika duktiga Stellan Skarsgård som polis. Var väl inget mästerverk, men det finns betydligt sämre filmer i genren, så den får godkänt.











Smokin' Aces

Filminfo: Buddy "Aces" Israel är en slemmig korthaj och före detta medlem i Cosa Nostra. Mot löfte att få vittnesbeskydd bestämmer sig Aces för att vittna mot sin förre chef, gangsterbossen Primo Sparazzi. Detta resulterar i att Sparrazzi utfärdar en belöning för Aces hjärta, något som snabbt sprider sig i den undre världen.

Kommentar: Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här filmen. Den innehåller ju en del coola actionscener och helt okej skådespelarinsatser (speciellt Matthew Fox, haha, så skön), men jag tycker att den var lite rörig emellanåt. Nej, jag blev nog lite besviken.









Edison

Filminfo: Polisens nya F.R.A.T.-enhet har gjort en rejäl upprensning på gatorna. Men rykten talar om maktmissbruk, korruption och knarkhandel. Det är dessa rykten journalisten Josh Pollack bestämmer sig för att undersöka.

Kommentar: Den här filmen köpte jag i princip bara för att Kevin Spacey är med i den. Och den var... inte särskilt bra. Man har sett liknande storys tidigare.












Big Stan

Filminfo: Stan är en liten man som tjänat storkovan på att blåsa folk som fastighetsmäklare. Han har makt, pengar och en vacker fru. Men vad betyder det om man en dag hamnar i finkan? Ingenting, ty bakom gallerna vinner den starkaste och den svage plockar upp tvålen. Stan har med andra ord sex månader på sig att bli en slagskämpe á lá Bruce Lee. ”The Master” är den som kan hjälpa honom men hans vägar är minst sagt smärtsamma!

Kommentar: Ja-a... vad ska jag säga, en typisk Rob Schneider film. Bjuder på en del skratt men långt ifrån ett mästerverk. Nej, det finns mycket bättre komedier.











 Dagens: Doritos - nacho cheese



Så sjukt goda!

 Äntligen

Äntligen fick jag se Opeth. De var bra.
Måste se dem när de gör sin klubbturné också.

Åt sånt där grekiskt grillspett idag också... shit, det var ju inte mindre gott än igår.

 I Malmö

Igår (onsdag) morse efter jobbet åkte jag direkt till Centralen för att ta tåget till Malmö. Är ju Malmöfestivalen här nu och så ville jag se några band som spelar. Fick förresten tågbiljetten för ett helt okej pris, 92 kronor. Det duger...

Idag såg jag och Olle Flogging Molly och Millencolin. Flogging Molly var jättebra, Millencolin var... inte lika bra. Imorgon kväll ska jag se Opeth. Det kommer att bli fett.
Åt vildsvinskebab också... gott! Sen nån grekisk grillspett... gott!

Nu orkar jag inte skriva mer.

 Dagens I-landsproblem, del 3

#1 - Filmintron
Snacka om att jag blir frustrerad ibland när jag börjar se en film och det tar typ fem minuter innan filmen börjar. Ni vet, ibland ska de ju "bläddra igenom" en massa namn i början. Allt från regissörer och skådespelare till vem som kokar kaffet på inspelningsplatsen. Varför ska de göra det?! De gör ju ändå samma sak efter filmen... räcker inte det?!
Ja, om man sitter hemma vid DVDn kan man ju spola (som jag ändå inte gör). Men om man är på bio då? Eller om man tittar på en film som visas i nån TV-kanal? Ska man gå och ta en fika och komma tillbaka sen eller?

#2 - Meningslösa kommentar
Det finns ju en del folk (fjortisar mest) som går in på bloggar och skriver såna meningslösa kommentarer, som inte har ett dyft att göra med inlägget. Den enda anledningen till det är att de ska få fler besökare. Ni har säkert redan förstått det nu, men jag stör mig verkligen på såna! Visst, det är kul att få kommentarer. Men såna kommentarer klarar jag mig utan!

#3 - Zappande
Jag stör mig verkligen på folk som försöker slå världsrekord i zappande så fort det blir reklam. Varför? Man återvänder ju ändå till samma kanal sen. Helt onödigt, och irriterande för andra, att sitta och trycka på knapparna som en besatt. Passa på att göra nåt annat istället...

#4 - Folk som låter när de äter
Nåt som kan vara oerhört påfrestande är folk som låter när de äter, trots att de tuggar med stängd mun. Om de skulle tugga med öppen mun skulle man ju kunna säga till personen att stänga munnen. Det kan man ju inte riktigt göra till den som låter fast den tuggar med stängd mun, förmodligen kan inte personen göra nåt åt det. Störande.

#5 - Lite mjölk kvar
Det här händer hemma hos oss med jämna mellanrum. Man går till kylen för att ta sig ett glas mjölk, när man sen tar mjölkpaketet och häller i glaset så upptäcker man att det är ungefär en halv deciliter kvar... Varför lämnar man så lite? Varför?! Jag antar att det är för att man ska slippa skölja mjölkpaketet, men så lat får man ju inte vara.

Missade du de andra delarna?
Del 1
Del 2

 04.03

God natt. Sitter på jobbet... slutar snart. Det har varit ett tungt pass. Dels för att det var en del att göra de första timmarna och dels för att jag är så trött. Sen i fredags (förra veckan) har jag ju jobbat alla nätter förutom en. Det är ganska slitsamt. Idag (läs igår) när jag vaknade orkade jag knappt stiga upp. Jag övervägde att ligga kvar och sova vidare, men till slut släpade jag mig ändå upp. Skönt att jag bara har ett pass framför mig kvar, sen är jag ledig fyra nätter. Det ska verkligen bli skönt.

◊◊◊

Vi har inget internet hemma. Blä. Eller jo, det finns ett tillfälligt mobilt modem, men jag orkar inte sitta vid nån annan dator än min egna. Skulle säkert kunna koppla det till min dator, men... äsch. Ska bli intressant att se hur länge vi kommer att vara utan... det har alltid varit strul när vi fått nytt.

◊◊◊

Vilket trevligt väder det har varit de senaste dygnen... verkligen. Det känns som att det har regnat typ 90 procent av tiden. Värst var det i fredags morse, då jag gick hem från busshållplatsen. Det öste verkligen ner. Det kändes ungefär som att stå i en dusch med dåligt tryck, jag var helt dyngsur när jag äntligen hade kommit innanför dörren.
Jag tycker inte om regn. Det ska inte regna när jag befinner mig utomhus.

 Helt okej filmkväll

Wanted

Filminfo: Wes Gibson är en vek, hypokondrisk 25-årig revisor vars liv är händelsefattigt och trist. Men när hans far mördas, upptäcker han att han bär på krafter han aldrig ens drömt om. Han rekryteras till Broderskapet, ett hemligt samfund med lönnmördare och utvecklar sina övermänskliga superkrafter. Med hjälp av skickliga lärare förvandlas Wes Gibson till en mördarmaskin som utplånar den ena skurken efter den andra.

Kommentar: Snygg och rätt bra action. Vissa av actionscenerna var helt galna, men det får man väl ta, hehe. Undrar hur många av tatueringarna som Angelina Jolie har i filmen är hennes riktiga? Jag gissar på de flesta.










Doomsday

Filminfo: Tre decennier efter att ett dödligt virus vid namn Reaper nästan utplånat Skottland och världen tvingats bygga en mur runt landet, så dyker viruset upp i ett annat land. En elitstyrka ledda av major Eden Sinclair skickas till det avskärmade Skottland för att hitta ett botemedel.

Kommentar: En till ganska bra film. Dåren som Craig Conway spelar var rätt kul. Rhona Mitra är väldigt lik Kate Beckinsale i Underworld-filmerna, men det kan man väl knappast gnälla över? Slutet var ballt.











RSS 2.0