Orostider...Bilden hittade jag här.

Alltså det här med svininfluensan (eller Nya influensan som den egentligen heter)... jag tycker att hysterin kring det passerade gränsen till överdrivet för länge sen. Och det är ju medias fel alltihop. Vissa dagar undrar jag om de vill att folk ska vara räddare än vad som är rimligt. Om jag inte visste bättre skulle jag också bli rädd när man ser alla löpsedlar et cetera. Det är för f..n bara en vanlig influensa! Bara det att den sprider sig lättare (om jag förstått det rätt). Varför har inte media skrämt upp folket tidigare år när en influensa härjat?

Jag har läst hur företag som tillverkar desinfektionsmedel varit tvungna att anställa personal på grund av att just desinfektionsmedlet säljer som smör i solsken. Varför köper inte folk sånt annars? Förstår de inte hur mycket bakterier det finns överallt?

Jag har läst hur förskolor är extra noga med att barnen tvättar händerna. Seriöst, borde de inte vara det hela tiden, med tanke på vilka smittohärder småbarn kan vara?

Så, om du är fullt frisk i övrigt och inte redan råkat ut för influensan... lugna ner dig! Du kommer knappast dö om du råkar bli smittad.

Jag jobbar ju som patienttransportör på ett sjukhus här i Stockholm, och jag har fått transportera två patienter (hittils) med misstänkt Ny influensa. Då fick jag ha på mig förkläde, munskydd och handskar.

 

 Kommentera här

Kära fjortisar!

Bespara mig era "Hej! Hur mår du idag? Kolla gärna min blogg på..."-kommentarer!

Allt annat är välkommet. :)


Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (visas ej):

Din hemsida/blogg:

Din kommentar:

RSS 2.0
Jigsaw -