Veckans album vecka 47

Metallica - Kill 'em all

Jag måste säga att jag har hört albumet bara 3-4 gånger, typ. Men på sistone har jag börjat gilla 80-tals thrashen mer och mer, så när jag satt på bussen på väg hem igår kväll lyssnade jag på det... herrej..vlar! Det är ju brutalt bra... brutalt! Man önskar nästan att man var född tidigare (än 1985) så man kunde ha sett de live under deras första år.
Kolla bara på låtlistan: Hit the lights, The four horsemen, Whiplash (min favorit), Seek & destroy... jisses.

Det ska bli intressant att se (eller höra) hur deras nästa album blir. Om det blir hälften så bra som Kill 'em all så är man nog nöjd. Det kan inte vara svårt att göra ett bättre album än St. Anger i alla fall... det är ju helt värdelöst.

MetallicaKillEmAllLåtlista:

01 - Hit the lights
02 - The four horsemen
03 - Motorbreath
04 - Jump in the fire
05 - (Anesthesia) Pulling teeth
06 - Whiplash
07 - Phantom lord
08 - No remorse
09 - Seek & destroy
10 - Metal militia Dagens bild - 12/11

InformationTbanan
Den här texten finns i alla tunnelbanevagnar i Stockholm. Är det nån som kan hjälpa mig att hitta logiken i det här? Jag har letat och letat, men inte lyckats...

 Iron Maiden 2008

Imorse köpte jag biljetter till Iron Maidens konsert på Stockholms Stadion (de spelar på Ullevi i Göteborg också) den 16:e juli 2008. Biljetterna släpptes 9.00 så jag gick upp strax innan och satte mig vid datorn. Ungefär 8.55 klickade jag på Mer info (när biljetterna har släppts står det Boka biljetter) på Ticnet... ungefär 35 minuter senare kom jag in på själva bokningssidan. :D
Jag köpte fyra stycken biljetter (550 kronor styck) på ståplats. En av dem ska jag självklart ha själv, får se vad som händer med de andra tre.

Maiden

 "Har du sett den nya Marc Jacobs-väskan!?"

Häromdagen kom jag att tänka på trender, fråga mig inte varför... jag läste väl ordet nånstans och så började tankarna fara runt i skallen. Vad jag kom fram till? Jo... tänk vad sjukt tråkigt det är med trender. Vem f..n vill ha likadana kläder, skor, väskor o.s.v. som sju miljoner andra har? Inte jag i alla fall. Jag blir irriterad, nästan arg, när jag ser nån i tunnelbanan som går med en likadan jacka. Typ, "Suck... har han en likadan som jag? Nu blev det inte lika roligt att ha den här." Det är inte alltid jag tänker så, men det har hänt många gånger.

Tänk vad jobbigt det är för "trendiga" personer att gå och handla kläder. "Åh, vad snygg den där tröjan är! Men... hmm... den är nog inte inne nu, så jag köper inte den." Haha...

Tack (ironi) Ebba von Sydow för att jag känner till märket Marc Jacobs. Och tack (på riktigt) Magnus Betnér för monologen om henne!

◊◊◊

Har ni smakat Créme Bonjour Salade & apéritif färskostbitar med vitlök och örter? Jag gjorde det första gången för nån vecka sen och nu kan jag inte få nog av dem. De bara smälter i munnen. Jag skulle kunna äta upp en hel burk på en gång! Bara såna alltså, ingenting till.

De nya Pringles-chipsen "with rice infusions" är riktigt goda. De är nog godare än de vanliga till och med.


◊◊◊

I lördags morse när jag skulle åka till jobbe upptäckte jag att den första snön hade kommit under natten. Det var inte så mycket, men ändå. Hoppas nu bara att kylan håller i sig så det inte blir slaskigt ock äckligt ute. Sånt tycker jag verkligen inte om. Om det ska vara snö, ska det vara ordentligt. Inte som det oftast har varit i Stockholm de senaste åren.

Kollade ut genom fönstret nyss och såg att nästan allt har smält bort nu... suck.


 Sveriges suraste gubbe?

I fredags på jobbet så träffade jag på en trevlig prick...

Det var när jag väntade på hissen en gång. Hade med mig en rullstol, som jag skulle hämta en patient med, så jag satt i den och väntade. Sen ser jag att det går en gubbe förbi (eller mot) mig, men jag bryr mig inte om det.
Plötsligt börjar han skrika som en besatt på mig, jag fattar absolut ingenting. Det visar sig att han har frågat nåt, som jag inte hört eller lagt märke till. När han står där och gapar åt mig så försöker jag säga nånting, men det är stört omöjligt, för han slutar ju aldrig.
"Det var inte mycket till service!", (vi har tröjor som det står ServiceGruppen på)
"Här sitter du i en rullstol!"
"Ni ska finnas här för mig!".
Till slut går han iväg, då säger jag (med väldigt hög röst), "Kan du svara på vart du ska!?" Så kommer han tillbaka och fortsätter skälla, dock inte lika ilsket. Sen säger han vart han ska och jag säger var det är. Han muttrar, "Ja, jag får väl tro på dig då..." och går därifrån.
Fyf..n, säger jag bara! Det var det värsta jag varit med om på länge. Jag hade lust att lyfta upp rullstolen och svinga den mot hans huvud, eller nåt. Man verkligen såg hur ilskan sprutade ur hans ögon. Och varför?
Bara för att jag inte hörde hans fråga första gången...
Jag brukar väldigt sällan ha svårt med att hålla mig från att bli otrevlig, men här var det riktigt nära att det brast för mig (också?).

 Första gången på Arenan

Fyra dagar efter The Eastpak Antidote Tour var det dags för konsert igen. Den här gången var det på Arenan i Fryshuset, med norska Dimmu Borgir som huvudband. De svenska banden Engel och Amon Amarth agerade förband.
Det var som sagt första gången för mig i Arenan och jag måste säga att det också var den fulaste lokalen hittils (bild finns längre ner). Det är tur att man kan bygga upp scenen lite, för annars skulle det vara helt värdelöst.

Engel hade jag inte hört i stort sett alls innan den här spelningen. De får godkänt, helt okej som förband. Ska lyssna in mig lite på deras album.

Amon Amarth har jag dock lyssnat mycket på och gillar deras viking metal. Men jag tyckte inte att de var så jättebra live faktiskt. Det var nog inte den bästa spelningen som de gjort.

Om jag var lite besviken på Amon Amarth så var jag ännu mer besviken på Dimmu Borgir. Jag hade ganska stora förväntningar och väntade mig definitivt mer än vad jag fick se. Vet inte riktigt hur jag ska förklara... vissa låtar gjorde de ganska bra, men om man ser till helheten så gjorde de det inte bra. De gick av scenen tre gånger, jag fattade ingenting. Orkade de inte annars eller?

Tog såklart bilder också, men inte alls lika många som på konserten innan den här, på grund av olika anledningar. Här har ni:

ArenanEngelAmon Amarth
Dimmu Borgir


 The Eastpak Antidote Tour 2007

För snart två veckor sen kom The Eastpak Antidote Tour till Debaser Medis i Stockholm. Följande band ingick:

Avatar
Sonic Syndicate
Caliban
Soilwork

Sonic Syndicate såg jag för tredje gången live, de andra hade jag inte sett tidigare.
Grabbarna i Avatar kommer från Göteborg och är bara i 20-21 års åldern, men de är redan hyfsade live. Mycket energi, inte minst sångaren. De kommer antagligen bli riktigt bra, bara de får ännu mer rutin på scen.

Caliban är ett gäng tyskar som lirar lite liknande musik som Killswitch Engage, som jag såg i början av oktober. Caliban tyckte jag var riktigt bra, de var nog bäst (Soilwork var inte långt efter). Sångaren var riktigt cool. Jag hoppas att de kommer tillbaka till Sverige snart igen, kanske till och med som huvudband. Jag lyckades lägga beslag på en av Caliban-medlemmarnas (ingen aning vem) setlist. Lite coolt. :)

Skåningarna i Soilwork var kvällens huvudband och de gjorde nog inte särskilt många besvikna. Skönt ös med sångaren Björn "Speed" Strid i spetsen. Ser gärna de igen nån gång.

Förhoppningsvis blir det en Eastpak Antidote Tour 2008 också... med ännu bättre line-up.

Jag tog över 300 bilder totalt, sparade 198 stycken på datorn. Men jag orkar inte lägga upp alla, men några får ni se. :)

Avatar


Sonic SyndicateCalibanSoilwork

RSS 2.0