Dagens: Nya t-shirten

I fredags fick jag en t-shirt på posten. Den var från Beastwear. Helt gratis dessutom, tack vare ett litet samarbete mellan Beastwear och SweSUB. Visst är den snygg?



 3 + 2 + 4 = 9

Body Of Lies [Trailer]

Filminfo: CIA-agenten Roger Ferris får upp ett spår till terroristledare som misstänks sköta sina operationer från Jordanien. När Ferris tänker ut en plan för att infiltrera hans nätverk måste han först få stöd från CIA-veteranen Ed Hoffman och hans team. Ferris frågar sig själv hur mycket han kan lita på dem utan att äventyra hela operationen, och sitt eget liv.

Kommentar: Temat i den här filmen är väl inte direkt nåt nyt och den var lite seg emellanåt, men den får ändå godkänt. Helt okej film.










Madagascar: Escape 2 Africa [Trailer]

Filminfo: Djuren från New Yorks Central Park Zoo försöker i denna uppföljare ta sig från Madagaskar tillbaka till New York. De lyckas ta sig från ön och de ser fram emot att komma hem till Central Park Zoo, men istället hamnar de i Afrika, där Alex träffar resten av sin familj.

Kommentar: Jag tycker inte att den här var så bra, den första filmen var mycket roligare. Den här var bitvis lite långtråkig till och med.












Death Race [Trailer]

Filminfo: Trefaldige vinnaren av Speedway, Jensen Ames, blir oskyldigt dömd for mord. For att släppas fri tvingas han delta i ett så kallat Death Race mot andra kriminella.

Kommentar: Trots att det här var en film som mest innehöll en massa explosioner och våld så gillade jag den... mycket. Ibland är det skönt att bara kolla på en film utan att behöva tänka så mycket, den här var perfekt för det. Jason Statham passar utmärkt till actionfilmer.










 Trött på kyla och snö

Förra veckan började jag packa upp mina flyttkartonger... den första dagen slutade med att allt låg på golvet istället. Men jag tycker det är lättare att plocka upp saker i hyllor och så vidare när man har bättre koll på sakerna. Har en del kvar att plocka upp, men det är en början på lite ordning i alla fall.

På fredag får jag hoppningsvis min soffa från IKEA och veckan efter det möblerna från Mio, då kan man fixa i ordning allt. Ser fram emot när det är gjort, så det känns lite hemtrevligt.

◊◊◊

I fredags var jag ute. Det var en kompis till en kollega som fyllde år. Så vi var först en del folk hos kollegan, där jag bland annat provade att spela trummor på Guitar Hero: World Tour för första gången. Det var roligt, fast väldigt svårt i början.
Sen gick vi ut, fast jag var lite missnöjd med valet av ställe. Ett j..vla dansställe... och dyrt var det också. Blä.
Kom hem vid fyra på lördagmorgon. Det var smidigt att ta sig hem, gick nattbuss från stan som tog ungefär en kvart. Jättebra.

◊◊◊

Jag är seriöst trött på kyla och snö nu, det får vara nog nu. Det är ju snart mars! Tidigare idag såg det ut så här där jag bor.

◊◊◊

Är på jobbet nu, första av fyra pass. Egentligen skulle jag ha börjat jobba imorgon kväll men jag bytte en natt. Sen när jag har jobbat de här fyra nätterna är jag ledig sex nätter, grymt skönt.

 Dagens: Freida Pinto


Sagolik

 Storslaget

Australia [Trailer]

Filminfo: En engelsk aristokratkvinna ärver i början av Andra världskrigeten en ranch i norra Australien. För att rädda djuren tar hon hjälp av en boskapsdrivare. Tillsammans driver de boskapen genom landet. Framme i Darwin möts de av japanernas bombningar av staden.

Kommentar: Storslaget var ordet. Den här filmen innehåller det mesta; drama, action, romantik, humor, krig... ja, väldigt mycket. Och jag gillade den. Väldigt fint foto i vissa delar av filmen. Sen tyckte jag att den lille killen som spelar aboriginpojken var duktig.










 Dagens frukost



Vissa dagar, som idag, kan bara tanken på frukost kännas motbjudande. Då kan det vara bra att anstränga sig lite när man fixar frukosten, som jag gjorde idag. Lite lättare att få ner den då. Dagens frukost bestod av:

- En tallrik med A-fil och müsli
- Två mackor av rågbröd med skinka, ruccola, paprika och gurka
- Ett glas ProViva skogsbär

Inte helt fel. Nu ska jag strax klä på mig, sen ska jag åka in till stan. Först ska jag hämta ut ett tangentbord på Webhallen och sen ska jag gå på bio och se Australia. Betyg på den kommer som vanligt sen.

Sen ikväll är det hockey också, Djurgården tar emot Färjestad på Hovet. Vore fruktansvärt bra med en seger.

 Fantastisk... helt fantastisk

Taken [Trailer]

Filminfo: En före detta säkerhetsagent blir tvungen att använda all sin yrkeskicklighet för att rädda sin kidnappade dotter.

Kommentar: En mycket bra thriller. Var inte tråkig en endaste sekund. Gillar också att Liam Neesons karaktär är så brutal och skoningslös. Neeson är för övrigt en duktig skådespelare.














Slumdog Millionaire [Trailer]

Filminfo: Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i "Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus grips han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han ska veta de rätta svaren. Jamal försöker bevisa sin oskuld genom att gå igenom varje fråga för att förklara hur han kunde svaren. För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans uppväxt.

Kommentar: Seriöst, jag saknar nästan ord för hur bra den här var. Kommer inte på nånting som var dåligt med den. Helt fantastisk. Nu förstår jag varför den fått så många Oscarsnomineringar. Det är en sån film som man mår allmänt bra av efter att man sett den. Det går inte att ge nåt annat än ett toppbetyg. Se den!








 Underbar seger!

Jag ångrar mig inte ett ögonblick att jag provade att ta ledigt igår för att kunna se matchen på härliga Hovet, Djurgården - Timrå. Jag tycker att Djurgården var bättre i stort sett hela matchen. Timrå tog visserligen ledningen i andra perioden på ett friläge efter slarv av Djurgårdsspelare i offensiv zon, men jag blev aldrig riktigt orolig... det kändes som att DIF skulle kunna vända. Och det gjorde de sannerligen! Efter 6:41 i tredje perioden stod det 3-1 till härliga Djurgår'n. Det blev till slut 4-1.
Min bror sa till mig innan den tredje perioden började, "Nu lossnar det och så vinner de med 5-1". Han fick nästan rätt.


En av matchhjältarna, Carl Gustafsson, efter sitt första (av två) mål.

 Dagens: Jag på Close-Up Båten

Upptäckte idag att Torture Division har lagt upp en bild på deras hemsida från spelningen på Close-Up Båten.
Och jag är med på den bilden, lite kul. Den bilden ska jag definitivt spara.



Om ni inte ser mig måste ni vara blinda.


 En bra och en dålig

Eagle Eye [Trailer]

Filminfo: Jerry Shaw och och Rachel Holloman blir sammanförda genom mystiska telefonsamtal från en kvinna de aldrig träffat. De tvingas utföra en rad uppdrag mot sin vilja. Och de kan inte komma undan, genom all den tekniska utrustning som finns i vår vardag, kan den mystiska kvinnan övervaka Jerry och Rachel dygnet runt och kontrollera deras handlingar.

Kommentar: Jag gillar verkligen den här typen av filmen, och den här ligger nu definitivt i min topp tio-lista över filmer i den här kategorin. Det är rätt högt tempo filmen igenom och speciellt Shia Labeouf gör en bra skådespelarinsats.









RocknRolla [Trailer]

Filminfo: När en rysk gangster iscensätter en skum affär med miljontals dollar på spel, vill samtliga medlemmar av Londons undre värld ha en bit av kakan. Alla från en farlig gangsterboss till en sexig kamrer, en korrupt politiker och ett gäng betydelselösa tjuvar drabbar samman i ett försök till snabba pengar.

Kommentar: Vilken skitfilm... fattade ju knappt storyn ens.












 Fullt av flyttkartonger

Kryssningen var helt okej, trots irritationen över att jag inte var helt kry. Jag fick ju se några bra spelningar, speciellt den av Torture Division. F..n vad bra de är!

Jag jobbade sen natten efter att vi kom hem... och jisses, det var nog den längsta natten i mitt liv. Jag var redan trött när jag kom till jobbet och det kändes som att jag blev tröttare för varje timme som gick. Snacka om att det var skönt att lägga sig när jag kom hem sen.

◊◊◊

Min mage har inte mått så bra den senaste veckan, jag trodde att det skulle gå över på ett par dagar, men det gjorde det inte. Aja, det ska nog bli bättre snart. Det ska bli bättre!

◊◊◊

Sista natten nu innan ledigheten. Egentligen skulle det vara näst sista, men jag lyckades få ledigt imorgon. Djurgår'n har hemmamatch och jag pallar inte att missa fjärde hemmamatchen i rad, så jag chansade och ringde och frågade om jag kunde få ut en semesterdag. Och det fick jag. Trevligt.

Imorgon tänkte jag ta tag i uppackningen av flyttkartongerna. Hälften av det som är kvar borde jag väl orka i alla fall? Sjukt att man ska vara så lat.

 Dagens I-landsproblem, del 6

#1 - Ryckningar innan man somnat helt
Det här har väl hänt de flesta och håll med om att det är väldigt irriterande. Man ligger och håller på att somna, jätteskönt, känns som att man är sekunder ifrån sömnen... då rycker man till helt plötsligt och skrämmer nästan ihjäl sig själv! Och så är man klarvaken. Riktigt frustrerande.

#2 - Sedlar åt fel håll
Ibland när man har handlat nåt och får växel i sedlar så kan sedlarna ligga åt olika håll. Det är helt otänkbart att sedlar ska ligga "i oordning" i min plånbok. Lägsta valören överst och högsta valören underst. Sen ska de ligga åt samma håll, framsidan uppåt. Tänk när man får 4-5 sedlar och alla ligger åt olika håll, då får man stå där och ordna till det i fem minuter. Otroligt störande.

#3 - 50 öringar
Att 50 öringarna inte avskaffats ännu är för mig en gåta. Vilken nytta gör de? Ingen alls, de tar bara plats i plånboken. Det värsta är när man får 50 öringar istället för 1-kronor i växel, dubbelt så många mynt!

#4 - Folk som inte kollar vad de sätter sig på, på tåg/buss
När jag har en tom plats bredvid mig på tåget/bussen brukar jag alltid lägga min väska där om jag har med mig den. Ibland kommer det nån dåre och sätter sig nästan på väskan innan jag hinner flytta på den. Varför?! Man kan väl ta det lite lugnt? Tänk om det finns nåt ömtåligt i väskan...

#5 - Saker i fel fickor
Ibland råkar jag lägga saker som jag ska ha med mig i "fel" fickor. Alltså i en ficka jag aldrig brukar lägga just den saken. Till exempel byxfickan istället för jackfickan eller i fickan på tröjan jag sen har under jackan. Jag känner mig verkligen senil sen när inte hittar nåt och tänker, "Var f..n la jag den nu då?!"... och så blir man stressad och missar nästan tåget/bussen man ska med.


Dagens I-landsproblem, del 5
Dagens I-landsproblem, del 4
Dagens I-landsproblem, del 3
Dagens I-landsproblem, del 2
Dagens I-landsproblem, del 1

 Actionfylld komedi

Tropic Thunder

Filminfo: Ett gäng självupptagna skådespelare har bestämt sig för att göra filmhistoriens största krigsfilm. Men när inspelningskostnaderna löper amok och skådisarnas överdimensionerade egon hotar att äventyra hela filmprojektet, bestämmer sig den frustrerade regissören för att ta saken in egna händer. För att öka realismen leder han sitt team långt in i djungeln, där de snart får närkontakt med ett gäng riktiga skurkar. Nu hänger gruppens överlevnad på en handfull självutnämnda primadonnor.

Kommentar: En helt okej film, men jag förväntade mig lite mer faktiskt. Jack Blacks och Tom Cruises karaktärer var bäst i filmen.








 Lemmy!

White Line Fever

Bokinfo: Lemmy Kilmister är sedan 30 år sångare och basist i ett världens mest legendariska rockband: Motörhead. I White Line Fever berättar han om ett minst sagt extremt leverne, med stor humor och många skarpa iakttagelser.

Kommentar: Väldigt underhållande bok. Det är väldigt mycket humor inblandat i det Lemmy skriver. Man behöver inte vara ett fan av varken Motörhead eller rockmusik för att uppskatta den här biografin.










 Kryssning

Ikväll åker jag på kryssning. Men jag är lite irriterad. Irriterad för att jag
inte mår hundra procent bra, fysiskt. Aja, jag får se några bra band i alla fall.






 Huliganvåld

Cass

Filminfo: En sann historia om en föräldralös jamaicansk pojke som adopteras av ett äldre par och växer upp i London. På grund av sin etnicitet är han under sin uppväxt konstant utsatt för trakasserier vilket leder honom in i fotbollshuliganismens våldsvärld.

Kommentar: Jag tycker inte att den här var så bra. Mest för att jag störde mig på de flesta skådespelarna, tycker att de var ganska medelmåttiga. Hade de hittat bättre skådespelare hade den varit mycket bättre.











 Dagens: Mr George Crum

George Crum, som sägs ha gjort de första chipsen, är min hjälte. Vilken genialisk man!



 I väntan på budet...

Igår när jag vaknade vid tvåtiden var jag förvånansvärt pigg efter ett nattpass. Det kanske var på grund av att jag hade fyra nätters ledighet framför mig.

Ungefär en halvtimme efter att jag stigit upp ringde chefen och frågade om jag kunde jobba för en annan nattkille som blivit sjuk. Jag sa nej och att jag har massor att göra eftersom jag precis har flyttat... och det har jag ju också. Men jag hade varken ork eller lust att jobba extra heller.

◊◊◊

Skrev ju häromdagen att jag behövde en antennkabel för att koppla in digitalboxen till TVn... och att jag tyckte att det verkade konstigt. Igår provade jag om det skulle fungera ändå, och det gjorde det! Tur att jag inte gick och köpte en kabel. Förstår inte varför det står som det gör i "komma igång"-broschyren.

◊◊◊

Idag var det en elektriker här som kopplade in min tvättmaskin. Nu saknas det bara nåt rör som rörmokaren ska dra på torsdag, sen kan jag börja tvätta mina kläder med min första egna tvättmaskin! Ska bli skönt att slippa gå till tvättstugan.

Just nu väntar jag på att min hylla från IKEA ska komma. Beställde hemleverans och att de skulle komma mellan 13-17, så budet borde väl dyka upp snart.

Sen när jag har byggt ihop den och bestämt mig för hur den ska stå kan jag börja packa upp lite grejer från flyttkartongerna.

 Många (höga) filmbetyg

Mongol [Trailer]

Filminfo: En filmatiseringen av Djingis Khan liv. Djingis Khan var slaven som lyckades göra det få andra har gjort, erövra halva världen.

Kommentar: Ganska välgjord film. Den måste ha haft en rätt stor budget med tanke på alla kostym- och rekvisitakostnader. Det är mycket vackra miljöer i filmen. Jag blev dock lite besviken på att det mest handlar om hans uppväxt... tycker de kan göra en film till om hans vuxna liv.












The Astronaut Farmer [Trailer]

Filminfo: En astronaut tvingas att pensioneras och lämna NASA för att kunna rädda sin familjs bondgård. Men han kan inte ge upp sin dröm om att få resa upp i rymden och bestämmer sig därför för att bygga en egen rymdraket, trots att regeringen försöker stoppa honom.

Kommentar: En bra och gansa mysig film, som handlar om envishet och stark vilja. Jag tycker att Billy Bob Thornton gör en bra insats som astronauten.











Transsiberian [Trailer]

Filminfo: Roy och Jessie bestämmer sig för att åka hem längs den legendariska transsibiriska järnvägen från Peking till Moskva. På vägen möter de Carlos och Abby, som de snabbt blir vänner med. När Roy av en olyckshändelse separeras från gruppen börjar det gå upp för Jessie att deras reskamrater inte är riktigt vad de verkar vara.

Kommentar: Den här hade jag högre förväntningar på. Tycker den var mest seg första timmen, sen i slutet tänder den till och blir spännande. En liten besvikelse, men inte dålig.










La Zona

Filminfo: La Zona är ett privilegierat område i Mexiko City som skyddas från slummen genom stängsel och övervakning. En stormig natt penetreras den skyddade tillvaron av inkräktare från andra sidan. Invånarnas brutala jakt på en mordmisstänkt pojke visar hur långt de är beredda att gå för att försvara sin verklighetsfrånvända tillvaro. Effekterna av segregation dragen till sin spets blir svidande tydliga.

Kommentar: Jättebra mexikansk film som jag såg fram emot att se. Den var också lite skrämmande, för jag tror helt klart att samma sak skulle kunna hända i verkligheten.









I Know Who Killed Me [Trailer]

Filminfo: Aubrey Fleming är en ung kvinna som räddas efter att ha kidnappats och torterats. När hon kommer hem, påstår hon sig vara någon annan, nämligen Dakota. Dakota kämpar för att övertyga alla om att hon inte är Aubrey, och att Aubreys liv är i fara. Frågan är om hon bara lider av posttraumatisk stress eller om det verkligen är något betydligt mer ondskefullt som sker.

Kommentar: Vilken märklig film. Jag tycker inte att den var speciellt bra, ganska dålig faktiskt. Rörig och... konstig.










The Wrestler [Trailer]

Filminfo: Wrestlaren Randy "The Ram" Robinson var vansinnigt stor på 80-talet. Numera går han matcher i små oberoende förbund, samtidigt som han försöker samla ihop sitt trasiga liv.

Kommentar: Väldigt dyster, men mycket bra! Mickey Rourke är riktigt bra som den avdankade Randy "The Ram".













Seven Pounds [Trailer]

Filminfo: Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter sin frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag han begått i det förflutna, och funderar på att ta sitt liv. Men först ger han sig ett uppdrag, som involverar sju andra personer.

Kommentar: Jag tycker att det här var en sjukt sorglig film, man mådde nästan lite dåligt efter att ha sett den. Men den var väldigt bra också, Will Smith visar återigen att han är en duktig skådespelare.











Changeling [Trailer]

Filminfo: Christine Collins är ensamstående mamma, vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.

Kommentar: Hemsk film, med tanke på att den är verklighetsbaserad. Angelina Jolie är både vacker och duktig som den desperata mamman. Jag börjar gilla Clint Eastwood som regissör mer och mer.










Wall-E [Trailer]

Filminfo: Efter åratal av ohejdad konsumtion är Jorden täckt av skräp. För att göras beboelig igen flyr människorna Jorden och placerar ut miljontals små robotar för att städa upp. Efter hundratals år finns bara roboten WALL-E kvar, allt han vet om människor har han lärt sig av våra kvarlämningar. Han känner sig ensam, men en dag möter han roboten EVE, och ett stort äventyr tar sin början.

Kommentar: Jag blir lika förvånad varje gång jag ser en film från Pixar, de är ju alltid bra! Den här var lite annorlunda, men ändå jättebra. Det är inte ofta man tycker att en animerad film är vacker, men den här var stundtals otroligt vacker. Blir inte förvånad om Oscarn för Bästa animerade film går till Wall-E.








 Min första soffa

Som jag skrev igår åkte jag till IKEA idag. Det var inte så farligt mycket folk ändå... alltså, det var mycket folk, men inte så att det var kaos, så som det säkert är helgen efter löning. Hittade en bra möbel för att dela av mitt stora rum lite, ska få den hemkörd på tisdag. Trevligt. Sen tittade jag lite på soffor bara för att titta liksom... det slutade med att jag beställde en soffa också. Den var så snygg och bekväm att jag inte kunde motstå den. Den kommer jag få om cirka tre veckor. Dessutom köpte jag en hurts, i samma "serie" som mitt skrivbord. Bilder på allt kommer som sagt senare.
Det här innebär att jag äntligen kan börja plocka upp lite saker, så man kan få det lite mer hemtrevligt.

◊◊◊

Läste häromdagen att BlondinBella ville bli sponsrad med skidkläder till sin skidresa. Seriöst, vad är det frågan om? Har hon köpt för många väskor och för många par skor så att smygreklamsintäkterna tagit slut? Haha. Kul tjej det där.

◊◊◊

Pratade lite om digitalkameror med min kollega i natt. Han nämnde att han pratat med nån fotograf som rekommenderat Canon PoweShot G10, som ett mycket bra alternativ till en systemkamera. Kikade lite snabbt på den nyss... och jag blev riktigt sugen på den. En ny kamera får nog vänta ett tag dock. Men f..n vad jag vill ha den.

◊◊◊

Mindre än två timmar tills att ledigheten börjar. Är ledig till fredag kväll. Det roligaste kommer vara när jag åker hem och ser allt folk som är på väg till jobbet och förmodligen tänker, "Måndag igen, ännu en lång arbetsvecka är här...". Då sitter jag där med vetskapen om att jag är ledig hela den veckan som de måste arbeta. Det kan nog locka fram ett litet leende.

 Kläder, IKEA och chipssug

Idag gjorde jag inte så mycket hemma innan jag åkte till jobbet. Jag plockade in lite kläder i garderoben... och upptäckte att jag hade en hel IKEA-kasse med kläder som jag aldrig mer kommer att använda. Jag ska fråga brorsorna om de vill ha nånting, resten lämnar jag på Myrorna, eller nåt.
Sen räknade jag hur många band t-shirts jag har... och... jag vågar nästan inte skriva hur många det var. Det var nästan 30 stycken, TRETTIO! Helt sjukt. I fortsättningen när jag går på konserter ska jag bara köpa en tröja om jag verkligen vill ha den/dem, tvekar jag lite så köper jag ingen, annars skulle jag väl ha halva lägenheten full av tröjor snart.

◊◊◊

Tre gånger har jag åkt från jobbet till dit jag bor nu, på morgonen. En gång missade jag nästan tåget vid bytet jag måste göra och två gånger har jag nästan missat att gå av vid "min" station på grund av att jag slumrat till. Att missa ett tåg är väl inte hela världen men att åka förbi stationen vore jobbigare... och fruktansvärt irriterande. Jag hoppas verkligen att det inte kommer att hända. När jag åker hem från jobbet på morgonen vill jag ju bara hem och sova så fort det bara är möjligt.

◊◊◊

Jag är sugen på chips. Det skulle vara gott med chips. Jag vill ha chips. Jag vill ha chips NU!
På måndag ska jag köpa chips.

◊◊◊

Imorgon blir det en tripp till IKEA. Jag måste ha lite möbler, annars kan jag inte börja packa upp från flyttkartonger. Det kommer säkert vara mycket folk, men det bryr jag mig inte om. Jag måste som sagt dit.

◊◊◊

Förra natten var en jobbig natt. Det var så mycket i början av natten så att jag var jättetrött resten av natten. De sista två timmarna blev jag asförbannad så fort jag fick en sökning. Den här natten har börjat lugnare, det vore skönt om det höll i sig.

 KomHome

Idag fick jag igång mitt bredband hemma. Det var trevligt, nu slipper man vänta tills man kommer till jobbet för att göra de dagliga "behoven" på internet. Sen skulle jag prova koppla in digitalboxen till TVn också... det gick bra tills jag upptäckte att jag behöver en antennsladd. Varför förstår jag dock inte, eftersom man fick med en antennsladd som man kopplade från uttaget i väggen till boxen, sen kopplade man boxen till TVn med en scartkabel. Sen ska man koppla boxen till TVn med en antennsladd också! Varför det? Det borde väl räcka med scarten... aja...

◊◊◊

Imorse när jag fortfarande var på jobbet blev jag jättesugen på karelska piroger. Suget kom från ingenstans, helt galet. Men det är ju så gott. Varma med äggsmör på... åhh...

◊◊◊

Ska nog köpa massa burkar/lådor som man kan sätta i frysen. Skrev jag att jag har en frys? Aja, jag har det i alla fall. Underbart. Har planerat att använda den mycket. Ofta när man gör mat (efter recept till exempel) så blir det ju fyra portioner, då kan man äta upp hälften och frysa in den andra hälften. Jättesmart! Efter ett par veckor borde man ju ha middag för en hel vecka i frysen.

Sen kan man ju proppa frysen full med annat trevligt också, till exempel bröd som säljs billigt, och så vidare...

◊◊◊

Det är ju så uppenbart... eller är det?

◊◊◊

Jag måste ha persienner till mina fönster i vardags-/sovrummet. Just nu har jag lakan och påslakan hängandes på gardinstången. Det fungerar ju, men det är inte så... fint. Dessutom är persienner bättre, jag är nämligen lite känslig för ljus när jag ska sova. Men grejen med persienner är att hyresvärden kräver att man ska anlita ett så kallat proffs för att montera dem. Jag har ingen aning om nån firma som gör sånt. Kanske ska skicka ett mail till hyresvärden och fråga.

 Män som hatar kvinnor

Snart har den premiär (27/2), filmatiseringen av första delen i Millennium-trilogin av Stieg Larsson. Det har jag sett fram emot länge nu, trots att jag inte tror att filmen alls kommer vara lika bra som boken. Jag har dock funderat lite över valet av skådespelare till två av rollerna. Den första är Noomi Rapace som Lisbeth Salander, när man har läst böckerna har man ju tänkt att Lisbeth är lite småful, det kan man ju inte påstå att Noomi Rapace är. Den andra är Lena Endre som Erika Berger, där tycker jag att det är nästan helt tvärtom...

Trailern





 Möbler

Kom på att jag inte skrev några detaljer alls igår om min lägenhet, så jag får väl göra det nu. Det är ett rum och kök på 45 kvadratmeter, med en hyra på ungefär 3800 kronor. Det är helt okej om man tänker på att det är i Stockholm, är rätt stor och dessutom är rätt fräsch. I vardagsrummet är det helt nytapetserat, sen är det nymålat, bland annat alla köksskåpsluckor. Stora delar av toaletten är väldigt nytt. Sen är det inte särskilt långt till Stockholm city heller, det tar 20-25 minuter. Så jag är nöjd med både lägenheten och vad jag får betala för den.

Jag lovar att jag kommer att lägga upp bilder, men det kommer senare... förmodligen om några veckor, då jag har fått någorlunda ordning på saker och ting.

◊◊◊

Idag var jag på Mio och tittade lite efter tänkbara möbler. Jag måste säga att jag blev lite besviken på deras utbud, både på det som stod framme i varuhuset och på det i deras katalog. Men jag hittade ändå en TV-bänk och en CD/DVD-hylla. De hade varken TV-bänken eller hyllorna på lager, så jag beställde dem. Ungefär fyra veckor får jag vänta på dem...

I helgen får jag förhoppnings skjuts till IKEA, där ska jag försöka hitta nån sorts rumsavdelare och nån byrå/hurts. Kommer säkert hitta nåt annat också som jag vill ha. Hehe.

◊◊◊

Det finns ett köpkvarter ungefär 10 minuter med tåg från där jag bor nu. Jag har varit där två gånger och insett att det är enormt. Finns ju hur mycket affärer som helst, i princip alla typer av affärer "man behöver". Sjukt skönt att ha nära till så mycket. Annat var det när jag bodde hemma, då fick man åka nästan en timme om man behövde shoppa nåt.

◊◊◊

Har fått hem digitalboxen och modemet från ComHem också. Det gick rätt snabbt tycker jag, beställde det i måndags kväll och fick det alltså tre dagar senare. Ska nog försöka koppla in det imorgon (läs idag), hoppas det funkar bra.

 Förstahandskontrakt!

Igår flyttade jag in i min lägenhet. Fick hjälp av mamma, styvpappa och bröder. Men det var en rätt tung flytt, på grund av att man inte kunde köra ända fram till porten. Man kan göra det i garaget (som finns under husen), men det är bara två meter högt och bilen (lastbil 4 på bilden), som för övrigt var väldigt skön att köra, som jag hyrde var över tre meter hög. Så vi fick ställa bilen utanför garageporten och med hjälp av en flyttvagn man kunde hyra köra allt in i garaget och fram till porten. Det behövdes 4-5 vändor för att få in allt i lägenheten...
När jag vaknade idag hade jag träningsverk. Största anledningen till det är nog tvättmaskinen som jag och brorsan bar in, den var fruktansvärt tung och jag var helt slut efter att vi hade fått in den på toaletten. Nu gäller det bara att få ordning på allt i lägenheten. Packa upp och så vidare... behöver köpa lite möbler också. Ska nog åka och titta på Mio som ligger ganska nära och se om det finns nåt som inte är alltför dyrt, annars blir det IKEA.

Det är i alla fall väldigt skönt att äntligen ha en lägenhet... jag var en aning trött på att bo hemma. Om nån som läser här är bostadssökande (och bor i Stockholm) kan jag rekommendera FixaKontraktet.se, det var tack vare den sajten jag fick iväg en intresseanmälan på min lägenhet.

◊◊◊

Cirka två timmar kvar av nattens arbetspass. De första timmarna var rätt jobbiga, det var mycket transporter från/till Beroendeakuten, det blir jobbigt. Inte för att det är missbrukare man kör då, utan för att det blir en så lång sträcka... och vi är bara två på nätterna. De senaste timmarna har dock varit lugnare och jag hoppas att det håller i sig tills jag slutar, för jag jobbar alltid själv mellan 04.30 - 07.00.

RSS 2.0