Segt

Shit, det är redan fredag idag. Tiden har gått rätt snabbt ändå, med tanke på att jag har gjort typ ingenting på hela veckan. Har suttit hemma varje dag (förutom i måndags) bara. Man blir rätt seg av det. Hade tänkt klippa mig idag, men bara tanken på det gör mig trött. Haha. Sen borde jag dammsuga också... jisses...

◊◊◊

Imorgon blir det lite aktiviteter i alla fall. Först är det hockey och när den är slut så är det raka vägen till Fryshuset. Mustasch ska nämligen spela. Det har jag sett fram emot ända sen jag läste att de skulle göra det. De är sjukt bra live... och Ralf Gyllenhammar, vilken hjälte!

◊◊◊

Smirnoff Caipiroska blandat med Sprite är gott.

◊◊◊

Nu ska jag försöka ta tag i dammsugningen... suck...

Trevlig fredag!

 God listens to Slayer

Hela den här veckan är jag ledig! Jag har egentligen min 3-dagars vecka, men jag tog ledigt de tre dagarna bara för att jag skulle få lite långledigt. Kände att jag behöver det. Det ska verkligen bli skönt att vara ledig hela fem dagar till. Har inte planerat nåt särskilt, förutom antagligen en konsert på lördag. Jag ska bara slappa och ta det lugnt.

◊◊◊


Jag var ju på konsert både i lördags och i söndags. På lördagen var det 20-års jubileum för det svenska death metal-bandet Dismember. Alla gamla medlemmar (och de nuvarande förstås) var där. De körde låtarna i kronologisk ordning, så de medlemmarna som var med och spelade in låtarna spelade alltså de live i lördags. Det var roligt att se och de var riktigt bra!

Eftersom jag sen jobbade på söndagen så var jag tvungen att stiga upp 05.20. När klockradion gick igång och jag vaknade var jag helt väck. För det första visste jag inte var jag var och för det andra hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Jag låg säkert två minuter och bara tänkte, "Vad är det jag ska göra nu?". Till slut tänkte jag ändå, "Det är nog dags att stiga upp"... men jag var fortfarande inte helt säker på att det var rätt. Jag kom i alla fall väg till jobbet.
Det har aldrig hänt mig förut så det var lite läskigt, kändes nästan som en dröm.

På kvällen var det så dags för The Unholy Alliance Chapter III, med Slayer som huvudband. Jag har sett dem en gång tidigare, men då hade jag inte lyssnat på dem så mycket så jag kunde inte riktigt uppskatta dem som man vill göra. Det gjorde jag däremot i söndags. Och som de levererade, så j..vla bra! Under tiden som banden innan spelade lyckades jag ta mig längst fram till staketet så jag stod längst fram under hela Slayers spelning. Det var trevligt, fick en del bilder med kameran (bland annat den ovan på Kerry King). När de hade spelat klart lyckades jag också fånga ett av alla plektrum som King kastade ut. Att säga att jag blev glad är en underdrift... jag skrek rakt ut när jag hade den i handen. Haha.

◊◊◊

Igår var första gången på länge som det inte kändes roligt att åka iväg och se Djurgår'n spela hockey. Jag var nämligen så orolig för att de skulle förlora, efter många förluster på raken. Men till min stora glädje vann de matchen! En väldigt viktig seger. Nåt som däremot inte var roligt var publiksiffran, cirka 3 300 personer var på Hovet. Hallå! Nu är f..n dags för alla Djurgårdssupportrar som inte går på matcherna att göra det!

◊◊◊

Idag bokade jag in mig (och tre andra personer) på Close-Up Båten, som äger rum 12-13 februari. En så kallad festivalkryssning med bland annat sex liveband. Det blir nog roligt.

Oj, vad långt inlägg det blev. Nån som orkade läsa allt?
Börjar bli hungrig, ska nog fixa till lite mat...

 Lättskrämd

Onsdag den här veckan innebär min enda lediga dag. Men... det gör inte så mycket, har två konserter att se fram emot i helgen. Jag jobbar dock det tidiga passet (7-14) på lördag och söndag, så jag kommer förmodligen vara sjukt trött på söndag kväll... men det struntar jag i, sova kan jag göra sen. :D

Kanske blir after work idag. Ja, för mig är det inte just after work, men de andra jobbar ju så... :)


◊◊◊

Igår när jag och brorsan gick från Hovet till bilen så var det nån smällde av en riktig bomb (bomb som i en kraftig smällare) typ 10-15 meter från oss. Jag blev verkligen jätteskrämd och hoppade till... och jag höll precis på att skriva ett SMS så jag tappade nästan mobilen också. När jag sa det till brorsan skrattade han bara åt mig. "Hur kunde du bli så skrämd?", typ. Men jag är lättskrämd! Därför...

 Ledig lördag

Lördag idag. Alltid lika trevligt, de helgerna jag är ledig vill säga. Har inte gjort nåt särskilt idag, har mest spelat Call of Duty 4 på PS3an, online. Det kan vara smått beroendeframkallande.
Ska förmodligen inte göra nåt speciellt resten av dagen heller, blir nog nån eller några filmer ikväll i alla fall.

Imorgon kväll är det konsert igen. Dark Tranquillity (plus två förband) blir det på Tyrol (Gröna Lund). Jag har sett de en gång innan, då var de ganska bra. Hoppas de är lika bra eller bättre imorgon.

◊◊◊

Natten till igår drömde jag att jag var och åt en enorm frukost nånstans, hotel typ. Snacka om att jag blev besviken när jag vaknade och kom på att jag låg i min säng och sov. Haha.

◊◊◊

Idag är det näst sista dagen av stegtävlingen på jobbet. När den äntligen är slut har den hållt på i fyra veckor. Jag är en aning trött på stegräknaren nu. Ska bli skönt att slippa den. Vårt lag kommer att vinna, som jag skrev förut. Överlägset. Den individuella tävlingen bryr jag mig dock inte det minsta om, längre.

 Dagens I-landsproblem, del 5

#1 - Olika storlek på böcker
Det är väldigt störande med böcker som är olika höga. Det ser ju inte snyggt ut alls i hyllan. Visst kan man kan lösa det genom att bara ställa de i storleksordning. Men! Om det är böcker i en serie, som t.ex. Millennium-trilogin som jag har måste de ju stå i kronologisk ordning, och den sista boken i serien är högre än de två första. Riktigt irriterande.

#2 - För stor matlåda
Det här måste vara ett av de "värsta" problemen hittils. Men visst är det fruktansvärt jobbigt när man har för mycket mat med sig till lunch på jobbet. Man vill ju inte slänga nånting, utan sitter där och trycker i sig allt medan det känns som att man ska spricka.

#3 - Snett skurna limpor
Oj, vad frustrerande det är när nån har skurit en brödskiva helt snett. Speciellt min yngsta bror är duktig på det. Det blir ju helt galet när jag sen ska försöka "räta till det". Hur svårt kan det vara att skära en jämn, fin och lagom tjock skiva?

#4 - Kyla på morgonen
Varje morgon när klockradion går igång och jag måste stiga upp tänker jag först, "Åh, vad jobbigt. Är klockan så mycket redan". Sen tänker jag, "Ååååh, vad jobbigt. Jag kommer frysa när jag stiger upp". Det spelar f..n ingen roll vilken årstid det är, jag fryser så gott som alltid tidigt på morgonen, men det är så klart värst under den kallare perioden på året. Jag hatar att frysa!

#5 - Onödig stress
Stress är en av de sakerna som jag avskyr mest. Och ännu värre blir det om man upptäcker att man har stressat helt i onödan. Jag brukar tänka, "Lugn, bli inte arg", men ändå känns det som att jag vill slå sönder nåt. Haha...

Dagens I-landsproblem, del 4
Dagens I-landsproblem, del 3
Dagens I-landsproblem, del 2
Dagens I-landsproblem, del 1

 Lord K. Philipsson

Förra veckan var det en ny kille (Robban) som började på sjukhuset. Han jobbar nu på varumottagningen (eller transport, jag vet inte säkert), men den första veckan gick han med oss för att han skulle lära sig att hitta bra på sjukhuset. På onsdagen fick jag agera handledare, han gick alltså med mig hela dagen. Det visade sig att han är en riktig hårdrockare och har lyssnat på hårdrock hela sitt liv (37 tror jag att han är), så vi snackade musik nästan hela dagen. :D

I fredags var vi också på Tantogården och lyssnade på lite death metal (Facebreaker + Vicious Art + Valley of the Dead). Robban sa efter att Vicious Art hade spelat: "Kom så går vi och hälsar på Vicious Art!". Blyg som jag är sa jag bara, "Okej..." och följde tveksamt med. Vi hittade dock bara Jörgen Sandström (bas + sång) där inne. Bara och bara förresten, han är ju en levande legend inom den svenska metalscenen. Jag blev lite nervös, som jag alltid blir när jag träffar på kända personet etc:

Jörgen: Tja!
*Tar i hand*
Jag: Tja. Kim.
Jörgen: Hur tyckte du att det lät idag då?
Jag: Ehh... ja, det var skitbra!

Sen fick jag inte ur mig nåt mer. Haha.

Vi träffade också Kentha Philipsson som spelar i några svenska band. Jag var lika nervös när jag träffade honom, men det släppte väl lite när vi stod och pratade med honom. Eller jag skrattade mest, riktigt skön snubbe!
Han är väldigt stor också (Han står till vänster på den här bilden), så när han gav mig en kram så kändes det som att jag skulle gå sönder. Hahaha...

◊◊◊

Idag är det äntligen hockey på Hovet igen. Det var uppehåll för en landslagsturnering hela förra veckan så man har lite abstinens nu. Jag tycker också att det är dags för Djurgår'n att vinna nu... har blivit en del förluster i rad nu.

 Skrivbordet

Ett skrivbord ska enligt mig vara helt rent, alltså inga ikoner alls.
Sen nån fin skrivbordsbakrund på det. Mycket trevligt.

Så här ser mitt ut:



Ikonerna som finns högst upp har jag fixat med RocketDock, den döljs automatiskt,
men tog med den bara för att visa hur det ser ut.

Nu vill jag se hur era skrivbord ser ut. De är knappast lika fina som mitt, men ändå. ;)

 Datorn

På begäran av Punkie kommer här några bilder på min nya dator. Glömde så klart
att ta en bild från sidan, men det ser ju likadant ut som fronten så...




Stilren och fin... är den inte vacker?

 Nån som vill göra en mössa till mig?

Jag behöver nog en ny mössa... den som jag har nu har jag haft i några år och börjar bli ganska sliten. "Gå och köp en då", tänker väl ni nu. Jo, jag skulle väl kunna göra det... om jag inte skulle ha så förbannat svårt för att hitta en som passar bra på mig! Mitt huvud har nämligen en sån konstig form, smalt och långt (om ni förstår), så 90 procent av alla mössor ser helt fel ut på mig. Men jag ska försöka hitta en nån dag.

◊◊◊

Jag måste klippa mig. Jag har haft kort hår så länge nu att varje gång det blir långt (ja, inte långt, men långt för mig) så känner jag mig väldigt obekväm, plus att det snabbt känns fett och smutsigt och äckligt. Uäh... ska raka av skiten på torsdag när jag är ledig.

Apropå smutsigt, nu ska jag duscha. Sen är det dags för sängen!

God kväll.

 Dagens: Ben & Jerry's Cheescake brownie

Mina smaklökar är förälskade... i den nya Ben & Jerry's smaken!
Har ni inte smakat den råder jag er att gå till närmaste butik
som säljer Ben & Jerry's och köpa en burk!





 Du är inte ensam...

P2

Filminfo: En karriärsdriven affärskvinna förföljs av en psykopat till säkerhetsvakt efter att hon blivit inlåst i ett parkeringsgarage på julafton.

Kommentar: Verkligen inget mästerverk, men okej som en tisdagsfilm. Det bästa i filmen var väl Wes Bentley, han gör en ganska bra insats som psykopat.














 Walk!

För ungefär tre veckor sen skrev jag att jag skulle skriva nåt på bloggen inom kort. Haha, tre veckor är inte direkt "inom kort". Aja, nu skriver jag igen i alla fall. Man måste ju uppdatera sin enorma läsarskara, eller hur?

Jag hade en ganska bekväm vecka den här veckan. Från början skulle jag ha jobbat tisdag, onsdag och torsdag, men jag hade tagit ledigt på tisdagen (på grund av konsert) så jag jobbade alltså bara två dagar. Så borde det vara varje vecka. Ledig två dagar, jobba två dagar, sen ledig igen, tre dagar. :D

Åter till helgen. I fredags gjorde jag verkligen ingenting... satt vid datorn ungefär hela dagen. Usch.
I lördags var först jag och ena brorsan och spelade innebandy på förmiddagen... som gick helt åt... ja. Både min och brorsans klubba smällde i väggen och golvet några gånger.
Efter innebandyn åkte vi hem och åt för att sen åka vidare till Hovet (med yngsta brorsan också), för att bevittna Djurgården - Frölunda. Det gick också helt åt... Frölunda vann nämligen med 6-3. Så det kändes inte så bra...

Idag (söndag) har jag väl inte gjort nåt särskilt. Var i alla fall duktig och dammsugade hela huset (nästan i alla fall) och lagade mat till mig och resten av familjen. Tro inte nu att jag gjorde det på eget iniativ, det var mamma som "tvingade" mig. :D

◊◊◊

Har köpt mig en ny dator. Körde på "köpa-allt-löst-och-bygga-ihop-själv"-alternativet. Det är bättre, man får mer för pengarna då. Jag byggde dock inte ihop den själv, fick hjälp med det av M. som är duktig på sånt. Så nu sitter jag med dator kopplad till min TV. Snacka om att det var skillnad att gå från 15" (på laptopen) till 37". :)
Det är också väldigt bekvämt med en del saker att ha datorn kopplad till TVn, så jag är nöjd.

Om nån är intresserad så finns delarna jag har här.

◊◊◊

Sen två veckor tillbaka har vi en stegtävling på sjukhuset. Nästan hela sjukhuset är med, tror jag. Jag och sju av mina kollegor bildar ett lag. Det roliga är att vi leder lagtävlingen helt överlägset, eftersom vi går ungefär 20 000 steg bara på ett arbetspass. Man kan säga att lagtävlingen var avgjord efter första dagen, för jag tror verkligen inte att nåt annat lag ska gå förbi oss... om de inte börjar fuska. Den individuella tävlingen är dock jämnare... jag låg tvåa förra helgen men nu har jag nog tappat en del, med tanke på hur lite jag har jobbat den här veckan. I fredags till exempel gick jag bara runt tusen steg. Det är väldigt dåligt.

 Dagens I-landsproblem, del 4

#1 - Folk som pratar högt i mobilen
Ibland när man sitter på t.ex. tunnelbanan så kan man nästan höra personer som sitter i andra änden av tåget när de pratar i telefonen. Tänk när de sitter bredvid en...
Seriöst, varför ska man sitta och skrika i luren? Är personen i andra änden halvdöv eller?

#2 - Att höra sin röst i mobilen
Ibland när man pratar med nån i mobilen så kan man höra sin egna röst, och det är så fruktansvääääärt irriterande. Speciellt om man som jag inte tycker om sin röst. Varför blir det egentligen så? Kan man inte undvika det helt på nåt sätt.

#3 - Folk som rusar in i t-banan
Det här kommer man ju få leva med så länge man bor i en sån stor stad som Stockholm, men ibland förstår jag inte vad det är för fel på folk. När tunnelbanan stannar och dörrarna öppnas så har man ungefär tre sekunder på sig att kliva ut, sen väller folket in. Varför kan man inte vänta tills alla som ska av kommit av?

#4 - Gångplats på tåg
Jag tycker att det är väldigt obekvämt när man får en plats närmast gången på tåg. Speciellt om man får en passagerare bredvid sig som ska gå iväg hela tiden. Näe, tacka vet jag fönsterplats...

#5 - Plastförpackningar
Vissa plastförpackningar är verkligen "inbrottssäkra". De värsta måste vara de som innehåller elektronikprylar. Man sitter för f..n en halv evighet och försöker få ut det som finns i. Lite lättare kan det väl få vara?

Dagens I-landsproblem, del 1
Dagens I-landsproblem, del 2
Dagens I-landsproblem, del 3

 Nånting har hittat oss...

The Bank Job

Filminfo: I september 1971 grävde sig tjuvar in i bankvalvet i en bank på Baker Street i London och länsade bankboxarna på kontanter och juveler värda över tre miljoner pund. Inget av bytet återfanns. Ingen arresterades. Bankrånet hamnade på förstasidorna under några dagar och försvann sedan...

Kommentar: Ganska bra film faktiskt. Jason Statham är väl inte världens bästa skådespelare, men ibland lyckas han om han får en passande roll. Det tycker jag att han har i den här. Bra underhållning, tiden gick rätt snabbt.










Dumb & Dumber

Filminfo: De här två dumskallarna har ett sammanlagt IQ som vida understiger deras skonummer! Under en resa till Aspen, Colorado gör dessa världshistoriens dummaste killar de dummaste saker man kan tänka sig.

Kommentar: Vad ska man säga? En av de bästa komedierna som gjorts, helt klart. Har du inte sett den måste du se den!














Baby Mama

Filminfo: Kate är en karriärkvinna som känner att den biologiska klockan börjar ticka. Hon är singel kan inte få barn. Hon beslutar därför att skaffa en surrogatmamma som får flytta in hos henne tills barnet är fött. Detta visar sig vara ett stort misstag, Angie är Kates raka motsats, vilket bidrar till att samboskapet blir en rejäl prövning.

Kommentar: Det finns ju en hel drös med den här typen av komedier, en del bättre och en del sämre. Den här tillhör nog de förstnämnda. Man fick sig några skratt, särskilt när Amy Poehler var inblandad.











The Happening

Filminfo: En familj flyr från en naturkatastrof som i stora skalor är förödande för männskligheten. En gymnasielärare, Elliot Moore, försöker lista ut hur man ska lösa problemet som människan har ställt till med.

Kommentar: Ännu en besvikelse från M. Night Shyamalan. Det här kunde verkligen ha blivit mycket bättre... storyn är ju egentligen bra. Tycker också att skådespelet var lite b.













Cloverfield

Filminfo: En monsterattack drabbar New York och historien berättas utifrån en liten grupp människors perspektiv.

Kommentar: Den här gillade verkligen. Fotot de kör med här skapar en speciell känsla, det blir liksom mer realistiskt, trots att det är sci-fi. Sen var den också precis lagom lång.













RSS 2.0