Bered en väg för herren

Igår när jag hämtade en patient:

"Taket" där han låg består av såna där skivor som är ljuddämpande. En sån skiva (1x1 meter, typ) var borta så det är ungefär som ett svart hål där istället.

Gubben: Jo, jag tänkte fråga dig en sak...
Jag: Visst.
Gubben: Det finns en psalm som heter Bered en väg för Herren... och jag heter Herman så jag tänkte att... *Tittar upp på hålet*
Jag: *Försöker skratta ljudlöst* Jo, så kan det vara...

Hoppas jag inte bröt mot den där sekretessgrejen nu, som jag skrev på när jag började jobba på sjukhuset. Äsch, det är så få som läser min blogg ändå. :D

 Svartvitt

Tunnel

TrädOchMåne


 Tisdagstema vecka 8

Tema: Längtan

Dags att återanvända ett mer än två år gammalt tema. Den här veckan tänkte jag nämligen att vi skulle ta oss an temat längtan. Vad längtar du efter? Eller är det någon annan som längtar? Fram med kamerorna.

TisdagstemaV.8
Ett foto från julveckan 2006, då jag var i Funäsdalen med familjen. En av mina favoriter som jag tog då. Anledningen till att jag (åter)använder den här bilden är att vi ska dit igen på lördag. Jag längtar.
Hoppas bara att det är ordentligt med snö och minusgrader!

 Kokt

PastaKoktaGrönsaker
Bild på dagens middag. Pasta med kokta grönsaker. Nej, jag har inte gått och blivit vegetarian plötsligt. Det är fortfarande min mage som begränsar min "meny". Men det var gott ändå, fast nog saknade jag nåt köttigt...

Har för övrigt gett upp hoppet om att Silicol ska ordna upp magen. Igår gick jag över till Inside, som jag tog innan jag började med silicol, och det hjälpte faktiskt. Får se hur det blir nu. Max två veckor ska jag ta Inside. Om det inte är bra då, så blir det ett läkarbesök.

 Close-Up vs. Sweden Rock

Det finns två "stora" (om jag inte har missat nån helt) musiktidningar för de som gillar den lite tyngre sortens musik (som jag gör), Close-Up Magazine och Sweden Rock Magazine. Jag har en tills vidare prenumeration (autogiro är metal!) på Close-Up, men har många gånger tänkt, "Om man skulle köpa en Sweden Rock idag?". Det har jag gjort också ett par gånger, men jag vet inte vad det är... alltid när jag har läst i Sweden Rock så har jag till slut tänkt, "Näe, jag orkar inte läsa i den här mer". Close-Up känns så mycket bättre på nåt sätt. Visst, det finns nog en del bra artiklar i Sweden Rock också, men det handlar inte om det... Close-Up känns bättre bara. :)
Det kanske beror på att jag har läst den så mycket mer?

CUvsSR

 Bakom masken

BehindTheMask Behind The Mask: The Rise Of Leslie Vernon

Filminfo: Leslie Vernon, som hoppas bli nästa stora massmördare, låter ett team dokumentärfilmare följa honom medan han skapar sin legend i den lilla staden Glen Echo.

Kommentar: En lite annorlunda skräckfilm... ja, det var väl inte riktig skräck förrän sista tredjedelen, typ. Men jag gillade den skarpt. Den var dock lite förutsägbar, men vilken slasher är inte det? Bra film!

4Pusselbitar

RescueDawnRescue Dawn

Filminfo: Baserad på verkliga händelser kring stridspiloten Dieter Denglers liv, en tysk-amerikan som blev nerskjuten och tillfångatagen under Vietnamkriget. Dengler organiserar en flyktplan som sätter båda hans och andras liv på spel.

Kommentar: Ett riktigt bra äventyrsdrama. Jag blev inte det minsta trött på filmen, trots att den var drygt två timmar lång. Christian Bale är lysande, som vanligt. Se den här!

4Pusselbitar


 En värld utan känslor

Equilibrium Equilibrium

Filminfo: I en fascistisk framtid där alla typer av känslor är förbjudna blir den bäste av alla skarprättare det bästa vapnet mot systemet.

Kommentar: En bra framtidsfilm med en del snygga fightingscener. Och det är konstigt att jag inte upptäckte hur bra skådespelare Christian Bale är tidigare än vad jag gjorde (The Machinist, typ), för här är han också bra.

3Pusselbitar Det kom ett paket...

Idag hämtade jag ett:...som innehöll:Disney-boxen innehåller fem Disney Klassiker som inte har funnits på DVD tidigare:

Saludos Amigos
The Three Caballeros
Make Mine Music
Melody Time
The Adventures Of Ichabod And Mr. Toad

För den som inte vet, jag samlar på Disney Klassikerna och har nu 38 av 46 stycken.
Simpsons-boxarna samlar jag också på, och har nu nio av de tio som finns ute. Den här åttonde boxen ingick i en TV-serie kampanj på Discshop, där man fick köpa två boxar för 499 kronor. Så jag köpte den och första säsongen av Mitt liv som död, som jag har varit sugen på att se ett tag.

 Megadeth

I förrgår var det konsertdags igen. Banden som klev upp på scen var huvudbandet Megadeth och de två förbanden Evile och Avatar.

Kvällens första besvikelse blev ett faktum då plötsligt Evile intog scenen, som första band! Jag hade hoppats på att de skulle vara 2:a i ordningen. Men, men... jag fick i alla se de live. Dagarna innan såg jag nästan mest fram emot dem, för jag hade hört några låtar och det lät riktigt bra i mina öron. De gjorde mig inte direkt besviken heller, men jag tror att de kan bli mycket bättre med åren, när de får lite mer rutin.
Jag tror att det var deras första spelning i Sverige och jag hoppas verkligen att det blir många fler!

Eftersom Evile påbörjade kvällens konsert, så var det alltså Avatars tur sen, efter en stunds väntan. De har jag sett en gång live redan... och jag tycker nog inte att de är jättebra, men de är okej. Det finns sämre band.

Kvällens huvudband var som sagt Megadeth. De hade jag också sett fram emot att få se, finns några riktigt bra Megadeth-album. Såhär i efterhand kan jag inte riktigt bestämma mig om jag tyckte att de var bra eller inte. Musiken var riktigt bra, men Dave Mustaines sång... den var... inte bra, enligt mig. Visst, han börjar bli till åren (46 idag) och han har missbrukat alkohol och droger, som säkert har slitit på rösten. Men jag trodde ändå att han skulle kunna leverera bättre än så.
Efter att de hade spelat några låtar stod jag och velade om en hemgång. Tankarna växlade mellan, "Nej, nu går jag..." och "En till låt, det kanske blir bättre...". Men efter 25-30 minuter tröttnade jag och gick. Jag var ganska trött, så det kan ha påverkat beslutet också, men det är väl aldrig ett bra betyg om man går innan spelningen är slut?
Nej, kvällens höjdpunkt för mig var Evile, de kan bli grymt bra!

Bilder:

Evile

AvatarMegadeth

 Bacillerna vann

I förrgår kände började jag känna att jag hade nåt skit i kroppen, så som man kan känna sig innan en förkylning bryter ut. Trött, seg och så vidare...
Men jag tänkte hela tiden, "Jag ska inte bli sjuk!". För det har hjälpt mig faktiskt några gånger när jag har känt att det varit nåt på gång. Men igår var jag tvungen att ge upp, bacillerna hade vunnit över tankekraften och nu sitter jag här och är förkyld. Inte så jätteförkyld dock, och det ska inte bli värre. Inom några dagar är jag nämligen frisk igen!

Rhinovirus

Snart är bacillerna besegrade av mitt immunförsvar!

 The Eagles till Sverige

Det klassiska rockbandet Eagles kommer till Sverige i slutet av mars, för två spelningar i Globen. Det är för övrigt de enda spelningarna i Norden. Jag blev väldigt sugen på att gå på en av konserterna när jag läste om dem på Ticnet. Jag har lyssnat en del på dem och tycker att deras musik är väldigt bra, skön rock.
Biljettpriserna var dock väldigt höga, de billigaste kostar 625 kronor (högt upp) och de dyraster kostar 1495 (närmast scenen). Om jag nu köper en biljett så kommer jag inte att köpa den billigaste i alla fall, för en plats så högt upp i Globen under en konsert kan inte vara rolig. Antagligen köper jag en biljett som kostar 895 kronor, då får man en plats på parketten, eller på läktaren på kortsidan. Men jag får inte fundera för länge, för till den första spelningen finns det redan bara "fåtal" biljetter kvar.

Eagles

 Trött som en... isbjörn?

Nu har man äntligen varit hemma ett tag. Det har varit en lång arbetsdag idag. Inte för att den var så extremt jobbig, utan för att jag är så fruktansvärt trött idag. Anledningen till det är att jag var på konsert (mer om det senare) igår och kom hem sent, klockan var runt tolv när jag klev in genom dörren. Fem timmar senare var jag tvungen att stiga upp, eftersom att jag började jobba klockan sju. Det var ganska tungt, kan jag tala om för er...
Fem timmar sömn är inte tillräckligt för mig, jag behöver minst 6-7 timmar för att "överleva".

Igår när jag var på väg hem kände jag hur ångesten över att gå upp så tidigt kom krypande. Det var som i en film, då det sitter en djävul på ena axeln och en ängel på den andra:

Djävul-Kim: Det blir nog en sjukanmälan imorgon, feber fungerar alltid.
Ängel-Kim: Nej, det behövs inte. Du slutar ju tidigt imorn, det orkar du!
Djävul-Kim: Tidigt? Och? Arbetspasset är ändå lika långt!
Ängel-Kim: Ja, men sen är du ledig tre dagar. Klart att du orkar ta dig igenom dagen!
Djävul-Kim: Du kommer att vara så trött, du kommer nästan inte kunna hålla dig vaken!
Ängel-Kim: Jodå, vaken håller man sig alltid på jobbet.

Ungefär sådär höll jag på... till slut vann ju "den gode". Jag steg upp snabbt imorse när klockradion
gick igång.
Nu gäller det att hålla sig vaken tillräckligt länge så man inte vaknar mitt i natten och är hur pigg som helst. Men det ska inte vara några problem!

Nån annan som varit trött idag?

TröttIsbjörn


 Lost är tillbaka!

Natten mellan torsdag och fredag var det dags. Fjärde säsongen av Lost började borta i staterna. Det kändes kul att äntligen få se ett färskt avsnitt av serien, första gången sen i slutet av maj förra året.
Såg klart avsnittet för ungefär en halvtimme sen... och jag tyckte att det var en riktigt bra säsongsinledning! Om det fortsätter såhär så kan det bli en bra säsong. Hoppas bara att strejken i Hollywood får ett slut, så att det inte blir en allt för lång paus efter de åtta(?) avsnitten som är inspelade i dagsläget.

Lost Silicol

I förrgår köpte jag Silicol, för mamma hade tydligen pratat med nån av sina kompisar och nämnt min mage, då hade hon (kompisen) tipsat om Silicol, det hade hjälpt henne. De här två dagarna som jag har ätit sånt har det faktiskt känts bättre, jag hoppas att det försvinner helt snart.

Jag har varit så sugen på allt möjligt gott de senaste dagarna, men jag har ju varit tvungen att stoppa mig själv från att köpa nåt. Det var nog värst igår kväll när jag var inne på ICA och såg alla som gick runt med sina överfulla varukorgar med massa delikatesser. Då kändes det inget roligt att gå ut med bara två flaskor Dofilus...
När magen mår bra igen ska jag verkligen frossa!

Nu har jag bara en dag kvar att jobba, sen börjar min tredagars vecka. Jag jobbar alltså bara tisdag, onsdag och torsdag. Det ska bli ruggigt skönt.

◊◊◊

Häromdagen blåste det brutalt mycket. När jag gick hem från busshållplatsen så kändes det som att det var nån puttade en framåt. Så stark var vinden...

◊◊◊

Igår på jobbet såg jag en tant, som såg rätt gammal ut, för hon hade ett väldigt skrynkligt ansikte och en ganska krokig rygg. Men hon såg ändå sådär... glad och mysig ut, så som en del gamlingar gör. Inte det minsta bitter. Hon har nog levt ett bra liv.

◊◊◊

Igår började jag läsa Dennis Lehanes första bok, En drink före kriget. Den är inte så lång och själva boken är mindre än vad man är van med, så det går rätt snabbt att läsa en sida. Men varför ska det alltid vara så att en författares böcker inte kommer ut i rätt ordning i Sverige? Är det bara för att de alltid bara "importerar" en bok när den har blivit en storsäljare i t.ex. USA, och sen börjar släppa de andra böckerna av författaren? En drink före kriget kom ut 1994 i USA, här i Sverige hittade man inte den i bokhandeln förrän 2005, 11 år senare!
Det var ju samma sak med Dan Brown, en kort tid efter att jag hade läst Da Vinci-koden så fick jag reda på att Änglar och demoner utspelade sig typ ett år innan Da Vinci-koden. Vad irriterad jag blev då, för jag är en sån som vill läsa böckerna i "rätt" ordning, oavsett om de är fristående eller hänger ihop. Pedant? Ja, visst.


 Villospår

VillospårVillospår

Bokinfo: Sommaren 1994 är den varmaste i mannaminne. Men för kriminalkommissarie Kurt Wallander i Ystad bryts sommarstiltjen av att en ung kvinna bränner sig till döds i en rapsåker. Strax därpå slår en seriemördare till med en rad allt mer bestialiska mord. Vad finns det för samband mellan en pensionerad justitieminister, en framgångsrik konsthandlare och en vanlig småtjuv? Varför skalperar mördaren sina offer? Ingår den unga kvinnan i mönstret?

Kommentar: Femte boken i serien om kommissarie Kurt Wallander. Den här var väldigt bra, det är nog den bästa hittils (av Wallander-böckerna) som jag har läst. Men det var en del, typ i mitten av andra halvan som var lite seg, där det hände inte så mycket. Om inte den delen varit med hade boken fått full pott!

4Pusselbitar


 Dum?

Igår när jag skulle göra soppa:

Häller i vatten och soppingredienserna i kastrullen...

Efter några minuter tänker jag för mig själv:
Kan det inte börja koka snart?

Efter ytterligare några minuter:
Men hallå? Börja koka nu då.

Efter ännu fler minuter:
Nu får det väl börja koka!

Tittar på spisen:
Det är ju bra att sätta på spisen också...

Konstaterande: Ibland blir man trött på sig själv.

RSS 2.0