Bloggen återupplivad

Oj vad länge sen jag skrev här sist. Jag har tänkt skriva nåt flera gånger, men sen har jag bara tänkt, "Äsch, jag orkar inte...". Sen har jag inte suttit särskilt mycket vid datorn heller.

Det har inte hänt så mycket sen sist. Jag jobbar på, ibland känns det som att jag inte gör nåt annat än kör patienter på sjukhuset. Min mage är fortfarande inte hundra procent. Det är nu över fem månader sen besvären började. Jag var på en ultraljudsundersökning för några veckor sen, men "allt såg bra ut". Så jag vet inte, ska jag få leva på A-fil och ProViva för evigt? Näe, riktigt så illa är det inte, men jag kan inte äta riktigt vad som helst. Vissa dagar struntar jag dock att tänka efter och bara stoppar i mig, blir det värre så blir det. Jag har vänjt mig liksom.
Börjar misstänka att det sitter i huvudet... att jag känner efter för mycket och på så vis känner att skiten inte försvunnit helt. Ajaa, jag får väl ringa till läkaren igen och säga att jag har kvar mina besvär.

◊◊◊

Vad hände med den här bloggflytten? Skulle man inte få nåt mail eller nåt så att man kunde "föra över bloggen manuellt"?

◊◊◊

Jag har funderat på att göra ändringar i designen. Men jag har ingen aning om vad. Nya färger? Ny header? Får se om jag orkar fixa nåt.

 Dagens: Uma Thurman

DagensUmTh

 De finns i Sverige också...

SvenskMaffia Svensk Maffia

Bokinfo: Maffian är inte längre en avlägsen företeelse som bara gör sig påmind på film. I början av 1990-talet kom mc-gäng, fängelseorganisationer och andra kriminella grupperingar till Sveriges storstadsområden. Nu har de även kopplat grepp om orter på landsbygden.

Kommentar: Riktigt intressant och i vissa stunder skrämmande läsning. Intressant grej som hände under tiden jag läste boken: En dag på jobbet när jag körde en patient såg jag att han hade en tatuering med namnet på en av organisationerna som jag visste att man kan läsa om i boken. Sen ett par veckor senare läser jag om just den organisationen kommer jag till ett namn som låter väldigt bekant. Till slut inser jag att det var ju honom jag körde då! Undrar vad oddsen för det var? Tur att man inte var otrevlig mot honom...

4Pusselbitar

 Två filmer på bio

21 21

Filminfo: Filmen är baserad på en sann historia om sex MIT-studenter som startar en blackjackklubb med en excentrisk ledare. Klubben utvecklas från ett korträkningsexperiment till en hel grupp med kortspelsexperter och ett system för att satsa högt och vinna stort. De åker till Las Vegas för att vinna över tre miljoner dollar. Deras framgångar tar dem dock även till Las Vegas undre värld som inte ser på blida ögon på de som försöker lura sina casinon på pengar.

Kommentar: Efter att jag hade sett trailern till den här blev jag genast sugen på att se den, dels för att Kevin Spacey är med i den och dels för att den verkade bra. Och det var den, jag var inte uttråkad en sekund i biosalongen. Spacey var som vanligt bra och Jim Sturgess, som jag inte alls kände till innan, var också ganska bra. Rekommenderas.

4PusselbitarIronManIron Man

Filminfo: Miljardären och vapentillverkaren Tony Stark konfronteras med sina forna synder efter att ha blivit skadad av ett av sina egna vapen. Utrustad med en högteknologisk skyddsdräkt blir han Iron Man och börjar bekämpa ondskan över hela världen.

Kommentar: Den här hade jag förväntningar på. Trailern var nämligen riktigt bra och jag såg mycket fram emot den. När jag väl såg den blev jag inte besviken, men fick ändå inte den där "Wow!"-känslan. Men den får ändå bra betyg för att underhållningsnivån var hög.

4Pusselbitar
RSS 2.0