Peggle

Jag laddade ner ett spel häromdagen. Peggle heter det. Det ser inte så märkvärdigt ut och är rätt simpelt, men väldigt beroendeframkallande. Första gången jag spelade var jag fast i typ två timmar i sträck...

Nu ska jag ta på mig hörlurarna, sätta igång lite musik och spela... och skita i resten, tills jag ska gå och lägga mig. Börjar jobba tidigt imorgon. Brr. Som tur är, får jag låna brorsans bil.

Trevlig helg!

Peggle

 Vilken dag är det egentligen?

När jag började skriva det här tänkte jag:

"Det är torsdag idag?"
"Nää... det är ju fredag! Det känns inte som fredag, det känns som typ... onsdag."

Ibland är man förvirrad. Men skönt att det är fredag, då börjar min tredagars vecka snart (jobbar bara tisdag, onsdag, torsdag). Jag har dock helgarbete framför mig, men jag jobbar 7-14.30 båda dagarna så det går rätt snabbt.


 Dagens I-landsproblem

Alla stör vi oss på en massa småsaker, som vi egentligen inte borde bry oss om. Till och med jag. Därför tänkte jag att: när jag kommit på några stycken, så tar jag och skriver de här på bloggen, så får ni nåt att skratta åt.

#1 - De så kallade tvättlapparna
Ni vet, lapparna som finns i nacken på de flesta tröjor/t-shirts. Visst kan de vara irriterande? Kliar och skaver och har sig så att man håller på att bli tokig ibland. Jag har några t-shirts där det finns ett tryck istället för en lapp. Jättebra! Så borde det vara på alla tröjor.

#2 - Pensionärer som betalar med mynt
Ibland när man har bråttom och måste köpa nåt, så springer man ju bara in i affären, plockar åt sig det man ska ha och springer sen vidare till kassan och ska betala... tror man, för där står Greta, 72, som ska betala 37,50 i mynt först. Och det går inte snabbt när hon plockar mynten ur sin överfulla plånbok... och räknar högt. När turen väl har kommit till en själv står man och halvsover, lutandes mot rullbandet.

#3 - Missa tunnelbanan
Man kommer in på stationen, tittar på skylten som det står Kungsträdgården 1 min på. Man börjar springa, snubblar sig igenom spärren och ramlar nästan i den 300 meter långa rulltrappan, bara för att se tåget lämna plattformen. Och det är inte slut här! Man väntar spänt på att få se på "informationstavlan" hur långt det är tills nästa tåg kommer. När det sen står 8 min... vill man inte bara sparka sönder nån stackars sopkorg?

#4 - Harklande personer på buss/tåg
Hur störande är det inte med folk som sitter och harklar sig eller hostar (väldigt) lätt en gång varannan minut? Jisses, ibland har jag bara lust att skrika, "Hosta ordentligt för f..n!". Hur svårt är det egentligen?

#5 - Gratistidningsutdelare
Alla dessa tidningsutdelare vid tunnelbanestationer... eftersom det finns tre stycken gratistidningar i Stockholm och det ibland står två personer för varje tidning och delar ut, så innebär det att de nästan blockerar ingångarna! "Delar ut" förresten. Jag skulle vilja påstå att de försöker tvinga folk att ta en tidning. Om jag vill ha en tidning så visar jag det, man behöver inte trycka upp den i ansiktet på mig...


 Veckans album vecka 13

Cavalera Conspiracy - Inflikted

Första albumet från bröderna Cavaleras (Sepultura, Soulfly) nya projekt. Även fast jag knappt lyssnat på varken Sepultura eller Soulfly så blev jag förväntansfull när jag började läsa om det här projektet i diverse medier. I princip alla har ju varit så lyriska över brödernas återförening.
Idag lyssnade jag på albumet... och ja... vad ska jag säga? Räcker väl med, HELT SJUKT! Första låten körde över mig totalt. Så bra var den. Det var väl inte riktigt samma höga nivå på albumet igenom, men det var allt annat än dåligt.

Cavalera Conspiracy är för övrigt klara för Metaltown i Göteborg i sommar. Ni kan ju tänka er hur mycket mitt redan stora sug över att åka dit ökade efter genomlyssningen av Inflikted...


CCInfliktedLåtlista:

01 - Inflikted
02 - Sanctuary
03 - Terrorize
04 - Black ark
05 - Ultra-violent
06 - Hex
07 - The doom of all fires
08 - Bloodbrawl
09 - Nevertrust
10 - Hearts of darkness
11 - Must kill 120 dagar, 10 timmar och 20 minuter kvar...

TheJoker

Bara 120 dagar kvar nu. Till vad, undrar ni... till premiären av The Dark Knight så klart! Det är länge sen som jag såg fram emot en film såhär mycket. Den förra filmen var ruggigt bra. Christian Bale ska återigen spela Batman och Christopher Nolan har suttit i regissörsstolen till den här filmen också. Så varför skulle det inte bli en till ruggigt bra film? Ja, mina förväntningar är höga, och de blev inte direkt lägre efter att jag hade sett trailern. Heath Ledger som Jokern. Jisses, det kan ju vara hur bra som helst. Ni ser ju på bilden ovan hur han ser ut till exempel. Om ni inte har sett trailern så tycker jag verkligen att ni ska göra det, snarast!

Jag bjuder på den här:120 dagar?! Hur jag ska orka?

 Dagens: Scarlett Johansson


DagensScJo


 Hundratusentals ton mat slängs

MatSlängs

Jag läste i en artikel i Metro imorse att under 2007 slängdes det hundratusentals ton mat... i Stockholm.
100 000 TON! Bara i Stockholm!
Handlar det om miljoner ton om man räknar i hela Sverige då eller? Tänk alla människor som lever i extrem fattigdom och är nöjda om de får äta lite ris, en gång om dagen... medan vi i västvärlden går och lider av fetma och diverse andra sjukdomar som orsakas av för mycket och för fet mat. Sen har vi dessutom mage att slänga mat när det inte duger längre. Det är ju så att man skäms. Det är nåt seriöst fel på den här j..vla världen...

Observera att jag inte påstår att jag är oskyldig, för det är jag knappast. Vi uppskattar våra levnadsförhållanden på tok för lite.

Om du vill läsa hela artikeln, klickar du här.

 BoknördstestHittade testet hos Allie.


 Aktiv

Aktivast Idag upptäckte jag att jag hade lyckats komma med på Webbloggs Mest aktiva-lista. Visserligen längst ner, men ändå... hur gick det till? Jag har ju inte varit särskilt aktiv? Hehe, lite ballt ändå...

...fast nu när jag skriver det här är jag inte med där längre. :D Dagens: Citat av mr Franklin

DagensBeFr Promenad

Bryggan

Livbojen

Solnedgången

LångaBryggan

Bojarna

Båten

Elledningarna Födelsedag 2008

23
Idag, den tjugotredje i tredje fyller jag tjugotre år. Tjugotre! Herregud, vad åren går.
Snart fyller jag trettiotre...

Jag fick så klart några presenter tidigare idag. Det jag fick var:

En laserskrivare, Samsung ML-1630 (Bild på hur den ser ut på mitt skrivbord finns nedan).
1 serveringsskål och 6 tallrikar, menat för pasta. (Bild finns nedan)
Råttatouille på DVD

Självklart är jag jättenöjd med allt som jag fick. Att jag ville ha en skrivare hade jag inte ens tänkt, förrän mamma frågade för några dagar sen, "Vill du ha en skrivare?". Då kom jag på det... har flera gånger stört mig på att jag inte har nån skrivare när jag har tänkt skriva ut nåt, och nu har jag en!
Jag fick själv välja ut en (inte allt för dyr) som jag skulle vilja ha. Jag har sett/läst om den här skrivaren tidigare och tänkt att jag ska köpa en sån nån gång. Den är snygg och världens minsta laserskrivare. Dessutom är den tyst och ruggigt snabb.

Idag ska vi äta lax som mamma ska tillaga i ugn. Det ser jag fram emot... det är så sjukt gott... mmmm...
Vad det blir till vet jag inte. Jag hoppas på potatismos.

Presenter


 Fördelaktig ställning

VantagePoint Vantage Point

Filminfo: Den amerikanska presidenten blir skjuten under ett tal i Spanien. Samtidigt exploderar en bomb i närheten som dödar dussintals människor. Åtta främlingar med åtta olika synvinklar försöker finna sanningen bakom attacken.

Kommentar: Väldigt bra film. Bra skådespel och högt tempo. Jag hörde folk i biosalongen som suckade över filmens upplägg, men jag förstod inte varför, jag gillade det. Filmen hade knappast varit så bra som den var med ett annat upplägg. Om ni vill se en fartfylld thriller kan jag verkligen rekommendera den här!


4Pusselbitar Lehanes första

EnDrinkFöreKriget En drink före kriget

Bokinfo: En högt uppsatt politiker erbjuder privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angie Gennaro stora pengar för ett litet jobb; att hitta den städerska som påstås ha stulit konfidentiella dokument från stadshuset. Men allt blir snabbt mer komplicerat än de kunnat ana när de hittar kvinnan och det står klart att hennes hemlighet är av ett helt annat slag än vad som påståtts. Det hon berättar leder vidare till ett av de blodigaste gängkrigen Boston någonsin skådat.

Kommentar: Helt okej bok. Men jag tyckte att den var lite seg ganska långt i boken. Inte förrän i den sista tredjedelen, typ, börjar det hända saker på riktigt och den blir mer spännande. Men helt okej, som sagt.

3Pusselbitar Tung i huvudet

De senaste dagarna har jag känt mig konstig i huvudet. Det är inte direkt huvudvärk, utan jag känner mig tung i huvudet, typ. En tryckande känsla. Det påminner lite om det jag fick efter cirka en vecka på mitt nuvarande jobb, men då hade jag lite yrsel också, det har jag inte nu... ja, inte mycket i alla fall. Det som jag hade då berodde förmodligen på vätskebrist, för det gick över efter nån vecka efter att jag hade börjat dricka mer vatten på jobbet. Förhoppningsvis beror det här också på vätskebrist, för det är ganska jobbigt. Det känns så... obekvämt.

TungIHuvudet

 Helt galen

TheFrontLine The Front Line

Filminfo: Joe, en flykting från Kongo kommer till Dublin och börjar jobba på en bank, en dag vänder allt och hemligheter kommer fram då Joe blir tvingad av brottslingar att vara deras väg in i banken.

Kommentar: Den här kändes som en typisk TV-film. Men en del såna kan ju vara riktigt bra... den här var inte en av dem, men den var bra. Hyfsade skådespelarprestationer. Jag är inte besviken i alla fall.


3Pusselbitar
TheLastKingOfScotlandThe Last King Of Scotland

Filminfo: Den unge läkaren Nicholas Garrigan kommer till Uganda på 70-talet och får tjänsten som personlig läkare till general Idi Amin. Till en början sveps Nicholas med av Amins starka personlighet och charm, men liksom resten av världen börjar han sakta förstå att Amin inte är den räddare han påstår sig vara. Bakom fasaden döljer sig en hänsynslös diktator och Nicholas inser att hans eget liv hänger på en skör, skör tråd.

Kommentar: Mycket bra film. Väldigt... brutal också. Jag förstår varför Forest Whitaker fick en Oscar för sin prestation, han är grymt bra!


4Pusselbitar Påsk

Jaha, nu är det påsk. Det är ju... trevligt. Jag är i alla fall ledig imorgon och på söndag.
Jag inledde den här långfredagen med att stiga upp 05.45 (så det kommer ju att bli en ganska lång fredag). Näe, jag är inte extremt morgonpigg, jag skulle bara åka iväg och jobba. Som tur var hade jag en lite kortare arbetsdag framför mig än vanligt, eftersom det är helgdag. Kom hem lite före tre, skönt. Sen dess har jag bara suttit här vid datorn och slöat.

Imorse när jag hade kommit till jobbet så började det snöa... och klockan var säkert ett innan det slutade, så det hann ju komma en del. Men nu håller det väl på att smälta bort. Jag vill inte ha nån mer snö nu! Jag vill ha vår. Jag har tröttnat på det här kyliga vädret.

Vad bjuder fredagskvällen på då? Typ ingenting, det enda jag har planerat att göra är att se på film. I alla fall två stycken. Det är trevligt.

Nu ska jag nog gå ner och koka lite ris, som jag ska äta med kycklingen som står i kylskåpet. Gott.

På återseende.

 Tema: Jag vill ha!

TemaJagVillHa

Mer info:

SAMSUNG LE-37M87BD 37" FULL-HD
SAMSUNG DVD-1080P7 HDMI
LACIE SILVERSCREEN III 500GB

 Misslyckat hoppande

Jumper2 Jumper

Filminfo: Ett genetiskt misstag har gett en ung man förmågan att teleportera sig själv vart som helst i världen. Han upptäcker att denna förmåga att hoppa i tiden har existerat i tusentals år, och han hamnar mitt i ett uråldrigt krig mellan teleporterare och de som har svurit att döda dem.

Kommentar: Jag hade sett fram emot att få se den här filmen ett tag och idag såg jag den äntligen. Men filmen var en besvikelse, den såg mycket bättre ut i trailern (som så många andra filmer). Den kändes... rörig. Skådespelet var inte heller så bra. Nej, den här idén kunde man ha gjort nåt bättre av.


2Pusselbitar


 Tisdagstema vecka 12

Tema: Elektrisk

Den här veckan får ni tolka temat elektrisk. Ta fram kamerorna och ha kul!

TisdagstemaV.12
Dags att vara med i Tisdagstema igen. Såhär tolkade jag veckans tema:
Om man stoppar den där i ett eluttag så blir den ju väldigt elektrisk?

 En massa dödande

Rambo Rambo

Filminfo: John Rambo har i lugn och ro slagit sig ned i Thailand. Nära gränsen till Burma, ett land som sedan många år tillbaka lidit av förtryck från den styrande militärjuntan. Rambo ställs plötsligt inför sitt kanske farligaste uppdrag när en grupp kristna missionärer tas som gisslan av den burmesiska militären.

Kommentar: Den här fjärden filmen om Rambo har ju fått en del bra betyg, så det var intressant att se hur bra den egentligen är. Och ja... jag tyckte inte att den var nåt speciellt direkt. En fåordig Rambo och en orgie i blod och flygande kroppsdelar. Den var inte dålig, en helt okej actionfilm. Men den första filmen är, i mitt tycke, bättre.

3Pusselbitar


 En j..vla röra

Idag träffade jag J. för första gången på väldigt länge. Det var kul att träffa henne igen, fast det blev väldigt kort. Vi möttes i stan runt halv fem och sen skulle hon på teater med sin klass klockan sex. Vi borde ses oftare än en gång om året...

Innan handlade jag lite. Hittade en svart skjorta på Jack & Jones som jag tyckte om. Har letat efter en svart skjorta nu ett tag, men de som jag hittat tidigare har antingen haft bröstfickor eller nåt annat tjafs, eller så har priset varit för högt. Men den här var bara... enkel. Perfekt. När jag ska använda den är dock en annan femma. Haha.
Jag utökade också min DVD-samling med två filmer (199 kronor totalt). En film som jag har sett, Maffiabröder, och en film som jag inte har sett, Farväl Bafana.

◊◊◊

Slutspelet för Djurgården har börjat på sämsta tänkbara sätt. Två matcher, två förluster. Den första förlusten var (0-1) riktigt irriterande. Pricka ribban när man får öppet mål får man inte göra, speciellt inte i ett slutspel.
Den andra förlusten (igår) spelades i Linköping och jag åkte dit för att se matchen på plats. Jag hoppades att Djurgår'n skulle ta ännu en seger i Cloetta Center, men istället såg jag ett lag som vek ner sig totalt. De gjorde inte många rätt i matchen, Linköping vann enkelt med 4-1. Imorgon spelas den tredje matchen på Hovet (här i Stockholm), om det inte blir vinst så är det kört. DIF kommer aldrig att klara av att vinna fyra matcher i rad.

◊◊◊

Jag måste verkligen städa mitt rum. Det är som ett bombnedslag. Röran som jag skrev om här i somras är ingenting jämfört med röran nu. Kläder och massa annat skit överallt. Väskan som jag hade med till fjällen har jag inte ens packat upp ännu. Vi kom hem därifrån för två veckor sen. Men jag har helt enkelt inte hunnit eller orkat med att städa. Nästa gång jag är ledig är på tisdag, då kanske jag orkar?

◊◊◊

Jag jobbar den här helgen. Jag tycker inte om att jobba helg. Jag får alltid värsta ångesten på fredagkvällen och tänker, "Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte!". Men, det är bara att bita ihop. Det är bara två dagar. Suck.

 Dagens: Kat von D

DagensKvonD

 Äntligen slutspel!

Ni som inte är sport-/hockeyintresserade kan sluta läsa här. Det här inlägget handlar inte om nåt annat.

Igår blev det helt klart vilka lag från Elitserien som får spela i Kvalserien. Mora och Brynäs blev det. Att Mora blev det andra laget (Brynäs var klara sen tidigare) fick mig att jubla. Jag tycker verkligen inte bra om det laget, om man uttrycker sig milt. Jag hoppas verkligen att Leksand och de andra lagen från Allsvenskan ser till att skicka ner dem till just Allsvenskan, för jag vet inte om jag orkar med en säsong till med Mora på besök i Stockholm!

◊◊◊

Nu till det som rubriken syftar på, nämligen Elitseriens slutspel. Som man som Djurgårdare har väntat, det är tre år sen sist och det känns underbart att äntligen vara med när matcherna gäller som mest. De fyra kvartsfinalerna lottades direkt i SVTs Sportspegeln, som jag typiskt nog missade, och såhär blev det:

HV 71 - Skellefteå AIK
Linköpings HC - Djurgårdens IF
MoDo Hockey - Timrå IK
Färjestads BK - Frölunda Indians

Den första var väl rätt väntad. Skellefteå är det svagaste laget på papperet, så vilken seriesegrare som helst hade nog valt dem. Läste att HV 71s tränare Kent Johansson påstår att de lottade fram deras val. Det tror jag inte det minsta på. Även om Skellefteå kan bli tunga att slå på deras hemmaplan så ska HV 71 slå ut dem.

Det blir alltså Linköping som ska försöka göra Djurgårdens första slutspel sen 2005 kort. Om de nu gör det så kommer det sannerligen inte bli lätt. En semifinal för Djurgården känns verkligen inte hopplöst nu, som det hade gjort om HV 71 stått för motståndet i kvartsfinal. Linköping har ändå inte så mycket slutspelsrutin. Jag är ganska positiv och sjukt laddad inför de här matcherna. Det ska bli så förbannat kul med slutspel igen och jag hoppas verkligen att Linköping får avsluta säsongen inom kort, men då behövs det nog en seger för DIF i första matchen på tisdag.

Den tredje kvartsfinalen tycker jag är svår att tippa. Det är Norrlandsderby och det kan nästan gå hur som helst. Men jag tippar ändå MoDo som segrare i striden. Timrå har ju haft en hel del skadeproblem och de har väl inte fullt lag än?

Den fjärde och sista kvartsfinalen är också svår att tippa. Det står mellan "2000-talets giganter". Inget av lagen har väl direkt imponerat under säsongen, speciellt inte Fröluna som faktiskt bara kammade ihop tre poäng mer än Djurgår'n. Men det finns ju mängder med slutspelsrutin i de här två lagen och det är väl nu som gubbarna i Färjestad vaknar till liv? Jag tippar att Frölunda går vidare.

VälkommenLkpg


 Sjukt bra

ThereWillBeBlood2 There Will Be Blood

Filminfo: En berättelse om familjerelationer, girighet, religion och olja i sekelskiftets Texas, där allting kretsar kring en man och hans projekt i oljeindustrins barndom.

Kommentar: Jag hade ganska höga förväntningar inför den här filmen. Jag kan inte påstå att jag blev besviken, men jag tyckte att den var lite för lång. Kanske berodde på att jag blev så fruktansvärt trött sista halvtimmen.
Men den var bra, speciellt Daniel Day-Lewis skådespel. Han är riktigt duktig.

4Pusselbitar
IntoTheWildInto The Wild

Filminfo: Into The Wild är den sanna historien om Christopher McCandless, en toppstudent på Emory University i Atlanta. Efter avslutad utbildning skänker han bort alla sina besparingar till välgörenhet och liftar till Alaska där han bosätter sig mitt i vildmarken.

Kommentar: Hur kommer det sig egentligen att verklighetsbaserade filmer ofta är så bra? Den här var bra. Fantastiskt bra. Den bästa filmen som jag sett i år, hittils. När filmen var slut fick jag den där Wow-känslan som man får ibland efter en film. Jag förstår inte hur Emile Hirsch inte ens blev nominerad till en Oscar. Jag tycker att han var ruggigt bra. Nån annan hade knappast gjort ett bättre jobb framför kameran.

5Pusselbitar

BlindDatingBlind Dating

Filminfo: En ung blind man tror sig ha hittat kärleken tillsamman med en indisk kvinna. Deras relation tärs dock av kulturella skillnader.

Kommentar: En typisk romantisk komedi. Den var väl varken bra eller dålig. Att jag såg den direkt efter Into The Wild gjorde den rätt... blek. Jag har inget mer att säga, se den om ni är ute efter en klassisk romantisk komedi.

2Pusselbitar


 Carola borta!

Nu är jag hemma från Malmö, kom hem för snart en timme sen. Det var kul att spendera några dagar där, hos Samira och Olle. Skönt också att komma bort lite... av olika anledningar.

Imorgon börjar vardagen igen. Inte lika kul...

◊◊◊

Jag fick precis som jag ville igår, Nordman slog ut Johnson & Häggkvist i Melodifestivalens Andra chansen. Jag trodde verkligen inte att det skulle hända, men utbrast ett "Ja!" när Kristian Luuk sa vem som vunnit duellen. Nu får det gå hur f..n som helst i finalen, jag bryr mig inte. Carola är inte med där. Jag är nöjd.

Nordman

 Dan på riktigt

DanInRealLifeDan In Real Life

Filminfo: När den ensamstående pappan Dan Ashburn träffar släkten stöter han oväntat på sin drömkvinna, som samtidigt råkar vara hans brors flickvän. Dan upptäcker snart att det är väldigt svårt att följa sina egna råd, även när man alltid har svar på allting.

Kommentar: Filmen var inte riktigt vad jag väntade mig. Jag visste i och för sig ingenting om den, men när jag läste att Steve Carell var med trodde jag att det var en renodlad komedi. Det var mer en typisk dramakomedi. En okej film, men utan Steve Carell (och till viss del Dane Cook) hade den förmodligen inte varit nåt alls. Jag hade nog inte ens kollat på den då.

3Pusselbitar Lika som bär

LikaSomBär

 Bokrean

I onsdags var jag i stan för att se om det fanns nåt intressant på bokrean. Efter besök på Åhléns och Akademibokhandeln åkte jag hem med fyra nya böcker i kassen. Ska jag vara ärlig så trodde jag innan att jag skulle köpa fler, men jag var ju rätt sent ute så det var nog mycket som var slut.
Böckerna som jag köpte:

Män som hatar av kvinnor av Stieg Larsson
Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson
Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson
Svensk maffia av Matti Larsson och Lars Wierup

De tre första böckerna behöver väl egentligen knappast någon närmare presentation, men jag länkade till info om dem ändå, i fall att nån som läser här har levt under en sten de senaste åren.
Den fjärde boken har jag velat läsa ända sen första gången jag såg den i handeln. Den verkar intressant och så har den fått ganska bra kritik, av det jag har sett.

Bokrea

 Dagens: Megan Fox

DagensMeFo
Mmmm... Megan Fox...

 I Malmö

Igår kom jag till Malmö strax efter lunch, för att hälsa på Samira och Olle (och deras dotter). Senast jag var här var i augusti förra året, så det var inte en dag för tidigt...

Innan jag skulle köpa tågbiljetter så upptäckte jag att SJ auktionerar ut överblivna biljetter på Tradera. Det tyckte jag lät jättebra, så jag väntade med biljettköp. Jag köpte dock biljetten för hemresan eftersom jag inte ville chansa, jag jobbar ju på måndag igen så...

SJ hade lagt ut fem biljetter till den avgång som jag ville åka med. Sluttiden på auktionerna var 02.20 i torsdags natt. Lagom bekvämt, SJ. Jag orkade inte vara vaken så länge så jag gick och la mig vid elva och satte klockradion på 02.00.
När jag sen satt och väntade på att auktionen skulle gå ut, hade jag det högsta budet fram tills att det var typ fem minuter kvar, då var det nån som bjöd över. "Okej, bara lägga nytt bud då", tänkte jag. Sen hade jag det högsta budet igen, och när det var en minut kvar så tänkte jag, "Det här borde ju ordna sig". Trodde jag, ja. Med mindre än en minut kvar blev jag överbjuden och när jag sen skulle lägga nytt bud så möttes jag av Auktionen är avslutad. Det var lite... frustrerande. Det blev en Sista minuten-biljett istället (som var mycket dyrare)...


◊◊◊

Igår var vi hos Wivvi och Per där vi bland annat spelade Guitar Hero III. Jag hade aldrig spelat det innan så det var rätt svårt, men roligt. Till slut klarade jag mig också igenom en låt, Metallicas One.
Blev en aning sugen på att köpa spelet själv. Min ena bror har ju ett Xbox 360 så då skulle jag inte behöva köpa en konsol också. Får se om jag köper spelet sen...

GuitarHero3

 Förbannade skottår!

Imorse när jag skulle åka till jobbet tänkte jag:

Just det, har mitt SL-kort gått ut nu?
Näe, det gäller väl till den 3:e mars, som det är idag...


Sen när jag sitter och väntar på bussen så kollar jag på min klocka att det säkert är den 3:e:

Va? Det står ju 4/3, då har ju kortet gått ut. Skit också.
Ajaa, jag försöker komma på bussen ändå, så köper jag nytt kort vid tunnelbanan.


För nån timme sen tog jag en City och kollade datumet på den:

3:e mars? Har de ingen dagens här? Men vänta nu, det var söndag igår. City kommer bara ut på vardagar. Och det är den 4:e idag? Va? Det går ju inte ihop...

Några sekunder senare:

Åh! Det är ju skottår i år! Och då blir det ju fel på datumet i klockan...
Nu har jag köpt nytt kort för tidigt, och förlorar en dag bara för det!

En dag är ju inte hela världen, men ändå, det är väldigt irriterande!

Apropå SL-korten. Nu har de höjt priset på 30-dagarskorten ännu mer, så de kostar 690 kronor. Sexhundranittio! Det är ju helt sinnessjukt! Tror de att det är fler som väljer kommunaltrafiken när de höjer priserna jämt och ständigt? Knappast, det är nog väldigt många som väljer bilen istället, för det måste ju bli billigare för många. Trots trängselskatten.

 Dagens: Flogging Molly - Requiem for a dying song

Här har ni dagens låt:Så bra!

 Foton från Funäsdalen

Funäs0801

Funäs0802

Funäs0803

Funäs0804

Funäs0805

Funäs0806

Funäs0807

Funäs0808

Funäs0809

Funäs0810

 Funäsdalen 2008

Den senaste veckan tillbringade jag alltså i Funäsdalen, tillsammans med familjen. Innan vi åkte såg jag mycket fram emot resan samtidigt som jag var orolig för att vädret inte skulle vara det bästa för skidåkning, det vill säga lite snö och plusgrader. Men dagen innan vi åkte tittade jag på Funäsdalens hemsida och upptäckte till min glädje att de för tillfället hade över en meter snö, man kan säga att jag blev lite lugnare och såg fram emot veckan ännu mer.

När vi sen kom dit på lördag eftermiddag funderade jag mest på vad det var jag hade oroat mig för, det var ju mängder med snö! Det var länge sen man såg så mycket snö. Ett par minusgrader var det också, perfekt!
Dagen efter ankomst var det dags för första dagen i backarna och det var riktigt roligt. Speciellt de första åken på morgonen då backarna var nypistade, det var härligt att åka då.
När man sen kom hem till stugan sent på eftermiddagen så var man helt slut. Jag hade stora problem med att hålla ögonen öppna, man ville ju inte somna för tidigt!

Dagarna efter var det lika roligt att åka. Speciellt de dagarna då det var soligt och fint. Det blåste dock ganska mycket uppe i toppen av backarna, men det gick bra ändå. Man kan ju inte få allt perfekt? Det var ju minusgrader hela veckan, typ. En dag låg temperaturen omkring noll grader och så började det snöa i slutet av dagen. Snön blev väldigt blöt så det var ganska jobbigt och inte lika roligt att åka då. Den dagen åkte vi "hem" redan nån timme innan liftarna stängde.

Så kom torsdagen. Det var helt underbart väder... några minusgrader, solsken och nästan molnfritt på himlen. Men den dagen skulle inte bli så bra ändå. Mitt andra åk för dagen blev också det sista.
Jag missbedömde ett litet hopp, hade alldeles för hög fart och landade långt efter hoppet. När jag landade så kunde jag inte stå på benen, utan ramlade och slog huvudet i backen lite. Det gjorde ont, men jag reste mig upp ändå och åkte ner för att sätta mig och vila. Jag kände mig groggy och hade lite problem med att fokusera blicken, men det skulle gå över snart, tänkte jag. Och det blev bättre efter en stund. Men jag kände mig inte helt 100 så jag gick in i en värmestuga för att fortsätta att vila mig.
När jag satt där så började jag plötsligt må illa, och det blev bara värre så jag var tvungen att leta mig till en toalett. Efter lite problem så hittade jag till slut en, gick in, låste dörren... och efter ett par minuter spydde jag. Det första jag tänkte då var, "Åh nej, hjärnskakning...". Jag satt säkert på toalettgolvet i en kvart och försökte piggna till. När jag reste mig upp, började det snurra och jag spydde en gång till. Efter en stund lyckades jag i alla fall ta mig ut från toaletten, ringa till mamma och berätta vad som hade hänt och träffa nån slags läkare som sa, "Hjärnskakning är det helt klart, eftersom att du har spytt". Så det var bara att åka tillbaka till stugan och lägga sig på soffan och vila resten av dagen.

Dagen efter befann jag mig i backarna igen i några timmar. Mest för att det var sista dagen, annars hade jag säkert vilat en dag till. Sen blev det lördag ock vi åkte hem. En bra vecka, förutom hjärnskakningen då.

Fast jag är lite besviken på mig själv att jag inte fotade mer. 46 bilder slutade det på. På tok för lite, jag hade planerat tresiffrigt...

 Fångad av en stormvind...

Igår när jag gick och la mig hade jag Carolas Fångad av en stormvind i huvudet. Jag höll på att bli galen. Det blev inte bättre av att jag bara kan just Fångad av en stormvind i den texten...

För den som inte vet så är jag inte direkt Carolas största fan, snarare tvärtom. Jag bryr mig inte så mycket om Melodifestivalen (förstår inte vad som är så sjukt stort med det heller), men om Nordman slår ut Carola (och Andreas Johnson) i Andra chansen så mår jag bra.
Och Andra chansen förresten!? Kom igen, går man inte vidare så går man inte vidare.

 Hemma...

Vi kom hem från Funäsdalen idag, för typ tre timmar sen. Nu vet ni det.
Skriver väl mer om veckan senare.

◊◊◊

Björn Gustafsson var riktigt bra i Melodifestivalen idag... fast han påminde lite om Robert Gustafsson när han spelar full. Men strunt i det, han var rolig ändå.

◊◊◊

39 besökare på min blogg (mycket för mig) i söndags. Hur gick det till? Jag hade inte skrivit ett inlägg på två dagar och inte gjort reklam för min blogg (som att jag brukar göra det) nånstans. Ajaa, lite coolt i alla fall.

RSS 2.0