CSI

Blev inget Norra Brunn igår. När vi kom dit möttes vi av en lapp där det stod "Fullt "på. Det roligaste var att diskussionen då jag och en kompis planerade kvällen lite gick ungefär såhär:

- När ska vi åka in till stan då?
- Vi kan väl åka så att vi är där vid halv sju, äter nåt och sen går vi till Norra Brunn.
- Jo, det låter bra. Då är vi väl där runt åtta.
- Mmm. Det borde ju inte vara fullt då.
- Näe, det borde det ju inte vara...


Av olika anledningar så var vi inte där förrän halv nio och då hade det tydligen varit fullt sen kvart i åtta. Haha, "...det borde ju inte vara fullt då". Men nu vet man till nästa gång att man måste vara i tid om man ska komma in där. :)

Nu är jag ledig två dagar, det ska bli väldigt skönt. Imorgon ska jag se på en massa avsnitt av CSI (Las Vegas så klart), köpte nämligen DVD-boxarna med säsong tre och fyra i torsdags. De kostade bara 299 kronor så jag kunde inte låta bli att inte köpa dem. Älskar serien, så grymt bra.
Sen på tisdagen ska jag gå förbi en tatueringsstudio och kolla om de kan hjälpa mig att rita en tatuering, och sen på kvällen är det hockey igen. Nice.

 Premiär

Igår var det så äntligen dags för Djurgår'n hemmapremiär i Elitserien (hockey). Den har jag längtat efter ungefär sen... mars, då den förra säsongen tog slut för Djurgår'ns del. Men de senaste veckorna har abstinensen stigit ohälsosamt snabbt och jag var helt lycklig när jag kom in på Hovet (arenan) igår.
Men vilket antiklimax kvällen blev. Djurgår'n förlorade matchen, och till råga på allt var det mot... Färjestad. Äckel-Färjestad. Jag avskyr den föreningen av hela (nästan i alla fall) mitt hjärta.
Men det var hyfsad stämning på matchen i alla fall. Hoppas bara att inte allt för många skiter i nästa hemmamatch på grund av förlusten. Jag gör det inte, för jag har säsongskort och ska gå på alla matcher som jag kan gå på, hur det än går för Djurgår'n.


Puh, vilken tung arbetsvecka det har varit... och den är inte slut ännu. Jag jobbar nämligen hela helgen också. Det ska bli så trevligt. Eller inte...
Ska kanske på Norra Brunn imorgon, då blir det nåt roligt på helgen i alla fall. Just det, måste ringa en kompis och fråga hur det blir med det. På återseende!

 Veckans album vecka 39

Den här veckan går utmärkelsen till ett album av en av mina favoritband. Det är nämligen Arch Enemys (som jag skrivit om en gång tidigare här) senaste album Rise of the tyrant. Jag hade längtat efter albumet länge och jag blev knappast besviken när jag fick höra det. Riktigt tungt och bra... och Angela Gossow growlar lika brutalt som vanligt. Grymt!
Blood on your hands är riktigt, riktigt bra...

ArchEnemyRotTLåtlista

01 - Blood on your hands
02 - The last enemy
03 - I will live again
04 - In this shallow grave
05 - Revolution begins
06 - Rise of the tyrant
07 - The day you died
08 - Intermezzo liberte
09 - Night falls fast
10 - The great darkness
11 - Vultures
 Schulman om modebloggar

Hahaha... idag läste jag Alex Schulmans krönika i tidningen Punkt SE. Den handlade om hans "hat" mot modebloggar. Riktigt rolig och klockren var den. Det mesta stämde ju (ja, jag har råkat klicka mig in på en modeblogg nån gång). Krönikan finns som ett inlägg på hans blogg också. Läs den!

Hahaha...

 Criss Angel

Förra veckan var det en på jobbet som visade några klipp med Criss Angel. Han är magiker/trollkarl/illusionist, vet inte riktigt vad han kallar sig för, som gör helt sjuka trick. Man tror verkligen inte sina ögon när man ser dem. Och det bästa är att han gör allt på gatan med folk runt, inte på nån stor scen där man lätt kan arrangera grejer. Måste se om det finns nån film eller nåt med honom som man kan ladda ner nånstans, för jag vill se mer av honom.

Här är ett trick som han har gjort (Gör om det Joe Labero!): Veckans album vecka 38

Den här veckan är det ett gammalt hederligt thrash metal-album som blir Veckans album, nämligen Exodus Bonded by blood. Första gången jag hörde albumet tyckte jag inte att det var nåt särskilt... men sen för nån vecka sen fick jag för mig att lyssna på det igen och... j*vlar, vad bra det var! Riktigt jäkla skön thrash är det!

ExodusBbBLåtlista

01 - Bonded by blood
02 - Exodus
03 - And then there were none
04 - A lesson in violence
05 - Metal command
06 - Piranha
07 - No love
08 - Deliver us to evil
09 - Strike of the beast
 Besviken

Igår var jag på Pablo Francisco LIVE på Chinateatern och... ja, Pablo Francisco var en besvikelse. Nästan allt som han körde har jag sett tidigare, det var knappt nåt nytt alls. Han var inte helt värdelös, en del saker var ju riktigt roliga, men hela hans show, mja... knappt godkänd.
Innan honom var det fyra andra komiker som körde en stand-up var. Två svenska, Janne Westerlund och Hasse Brontén, och två amerikanska, Jordan Nånting och Flip Schultz.

Westerlund - Var som vanligt helt okej.
Brontén - Honom har jag nog aldrig sett förut och han var rätt rolig.
Jordan (som jag inte ens kommer ihåg efternamnet på) - Var helt värdelös. Jag hörde knappt vad han sa. Han var nog påverkad av nåt.
Flip Schultz - Var kvällens höjdpunkt. Vissa skämt var riktigt roliga. Nu i efterhand önskar man nästan att han hade varit huvudnumret på showen.

Ett klipp med Flip:


 Chandler

Which Friends Character Are You?

You are Chandler. You're funny and that's why people like to have you around. You're also a great friend, and when someone you care about is in trouble, they know to come to you for some level-headed advice followed by some sharp sarcasm.
Find Your Character @ BrainFall.com

Länken till testet hittade jag hos SheCat.

 Dra åt h... Disney!

Läste en nyhet idag på Close-Ups hemsida:

Walt Disney har tvingat Machine Head att ställa in sina två spelningar i Anaheim respektive Orlando på grund av att spelställena ? House of Blues i båda fallen ? ligger på Disneylands områden. Walt Disney Properties skäl är bandets "opassande textinnehåll", "oönskade fans" samt "våldsamma bildspråk".

Först trodde jag att det var ett skämt, men sen läste jag nyheterna på Machine Heads officiella hemsida och där fanns det en nyhet för varje inställd spelning. Sen kom jag på, "Just det, det är ju heavy metal det handlar om. Klart att de tvingas ställa in då". Jag blir så trött på alla som ska påstå att "Metal är så hemskt", "Sånt ska man inte lyssna på" och bla bla...

"Opassande textinnehåll"
Ja, usch... värre än metaltexter finns det ju inte. Hip hop någon?

"Oönskade fans"

Det är nog den största fördomen... som att alla andra musikfans är som änglar?

"Våldsamma bildspråk"

*Gäsp*

Jag skulle vilja veta hur många som missade konserterna på grund av det här. Det ställdes liksom in två dagar innan... och alla läser ju inte t.ex. nyheterna Machine Heads hemsida varje dag.

Nu sjönk Disney några snäpp i mina ögon...

 Veckans album vecka 37

Den här veckan blir det ett album från det gyllene 70-talet, närmare bestämt Dire Straits självbetitlade debutalbum. Inledningsspåret Down to the waterline är en av de skönaste inledningslåtarna jag vet... ja, hela albumet är riktigt skön rock.  Det är också mitt favorit "cykla-till-bussen-tidigt-på-morgonen"-album. Skönare och mer avslappnande rock får man leta länge efter. Det behövs inte sägas mer om det här albumet. Riktigt bra!

DireStraitsLåtlista

01 - Down to the waterline
02 - Water of love
03 - Setting me up
04 - Six blade knife
05 - Southbound again
06 - Sultans of swing
07 - In the gallery
08 - Wild west end
09 - Lions
 Blä!

Usch, vilken jobbig helg det har varit på jobbet... det var mycket att göra både igår och idag (lite mer igår). Det blir så jobbigt när man knappt hinner sitta ner och vila lite. Ajaa, nu är det över i alla fall. Hoppas bara att det inte blir mycket imorn också. Men risken för att det blir det är ganska stor, det är måndag imorgon och då brukar det nästan alltid vara mycket.

Jag har dessutom haft ont i den vänstra skuldran sen igår... säkert nån överansträngning eller nåt, för när mamma masserade in en salva som hon har sa hon att det var alldeles hårt där. (Salvan luktar för övrigt Jenka. :) )

Det blev rätt negativt inlägg det här, hehe...
Kanske skulle lägga mig i sängen och läsa lite i en bok, det var inte direkt igår jag gjorde sånt.

God natt!

 In my time of need

Dagens låt är Opeths In my time of need. Grymt skön låt. Kan förövrigt rekommendera hela Damnation-albumet, som låten är med på. Opeth är ett svenskt metalband som blandar hårda dödsmetal-låtar med lugna låtar. Damnation är ett av deras lugna album. Bara lugna låtar med ren sång alltså, inga avgrundsvrål. :) Traderaholist?

Jag tror att jag börjar bli lite smått beroende av att buda hem saker (DVD-filmer) på Tradera. För tre dagar sen började jag med att buda hem Inside man, idag budade jag hem Gilbert Grape. Däremellan har jag budat hem 11 filmer. Jag har alltså köpt 13 filmer på tre dagar. TRETTON! Det är ju helt sjukt. Men vad ska man göra när man ser en massa filmer som man vill ha som inte har ett så högt pris? Jo, man lägger ett bud såklart... och så råkar man vinna budgivningen... och så lägger man ett till... och ett till... och ett...
Näe, nu måste jag nog ta en liten paus, innan jag drunknar bland DVD-filmer. Haha.

Sätter nog på lite musik och läser lite bloggar.

 Dunk... dunk... dunk...

Huvudvärk. Jag har haft huvudvärk många gånger i mitt liv. Jag avskyr huvudvärk. Jag avskyr speciellt sån huvudvärk som gör att det dunkar i huvudet när man råkar röra på huvudet lite för mycket. Jag avskyr sån huvudvärk som gör att det känns som att huvudet ska sprängas när man t.ex. böjer sig ner för att knyta upp sina skosnören.

Idag hade jag sån huvudvärk, det började lite smått när jag åkte hem från jobbet. När jag väl var hemma så kändes mitt huvud som en tickande bomb... typ...

Lika mycket som jag avskyr extrem huvudvärk älskar jag när den extrema huvudvärken börjar släppa, j..vlar alltså. Det måste ligga i topp fem-listan över saker som är skönast att uppleva. När man känner att det börjar släppa så vet att man att, nu är det inte lång tid kvar tills man känner sig levande igen.

Tack ipren!

 Dark Tranquillity!

Igår var jag på Nalen... för hårdrockskonsert. Blofly och Sonic Syndicate var förband och Dark Tranquillity var huvudband! Den här dagen hade jag väntat på ganska länge. Älskar verkligen deras "melodiska dödsmetal".

Hade inte hört Blofly innan och... de var väl okej. De spelar metal/grunge enligt deras MySpace.

Det andra förbandet, Sonic Syndicate, såg jag i Malmö för några veckor sen. Och jag måste säga att de är riktigt bra live redan och kommer antagligen att bli ännu bättre! Ett nytt favoritband hos mig.

Huvudbandet då? Vad ska jag säga... fruktansvärt bra! Det märktes att de har hållt på länge. Mikael Stanne (sångaren) hade verkligen bra kontakt med publiken... han gjorde bl.a. ett stagedive. :)

Vilket j..vla tryck det blev i publiken när de började spela. Första tredjedelen (typ) av spelningen var det ett jäkla drag i publiken (i alla fall i den delen där jag stod) och det hoppades och sprangs runt och... Men sen blev det lite lugnare (verkligen inte lugnt, men inte samma ös) eftersom att det var så sjukt varmt där inne och folk blev väl trötta, jag var i alla fall helt slut. Min t-shirt var helt blöt efter, haha. Men det spelar ingen roll, för det var en mycket bra spelning av Sonic Syndicate och Dark Tranquillity!
Och idag är jag jättestel i nacken, haha. Så blir det när man headbangar lite för mycket och för hårt. :D

Det blev inte så många/bra bilder. För det var så "jobbigt" ljus där inne så det var svårt att få bra skärpa på bilderna utan blixt (eftersom jag inte är så bra på alla kamerainställningar ännu), så jag fick ta med blixt... och då blir det ju inte så bra. Men här är lite bilder i alla fall:

Innan (Den fina scenen och en t-shirt som jag köpte)BloflySonic SyndicateDark Tranquillity
 Lite shopping

Igår när jag var i stan passade jag på att shoppa lite. Eftersom jag skulle på hårdrockskonsert på kvällen tänkte jag att jag måste ju ha lite nitar, så jag köpte två nitarmband. :D
Sen gick jag till en affär för att se om de hade skorna som jag har sett på nätet och velat ha hur länge som helst. Förra gången jag var i den affären hade de inte skorna i min storlek, så mina förhoppningar var inte så stora. Men vad glad jag blev när jag upptäckte att de faktiskt hade såna i min storlek! Bestämde mig på ungefär två sekunder att jag skulle köpa dem (trots att de kostade 649 kronor). :)
Efter att jag hade köpt skorna så tänkte jag, "Nu får det räcka för idag"... men så råkade jag bara gå in i en Jack & Jones-butik och fick syn på en WTC-jacka (i butiken stod det cardigan, men jag tycker att det är en WTC-jacka!) som var för snygg för att inte köpas, så jag köpte den så klart, och brände 300 kronor till. Haha.

Bilder:


Nitarmbanden


WTC-jackan


Skorna (Bilden är inte tagen av mig)

 Shish tavouk

Igår åt jag libanesiskt för första gången i mitt liv. Tog en Shish tavouk. Det är:

Grillad marinerad kyckling på spett med ris (eller potatis/bulgur), vitlökskräm och sallad. Sen fick man välja två röror till, jag tog hommos (kikärtsröra) och labneh (yoghurtröra).

Fruktansvärt gott, säger jag bara! Det godaste jag ätit sen vildsvinskebaben i Malmö. De där rörorna och vitlökskrämen alltså... munorgasm gånger tio! Mums.

Shish tavouk

 Listerine

Jag köpte en flaska Listerine häromdagen, bara för att testa det. Och herre min skapare... vad starkt det var! När jag testade det första gången var jag inte alls beredd på att det skulle vara så starkt. Det kändes som att min mun skulle explodera! Men man känner sig väldigt fräsch i munnen efter en sköljning så jag ska fortsätta med det.

Listerine
 Vila i frid, Luciano

Fick höra igår att den store tenoren Luciano Pavarotti dött. Jag har inte hört mycket av honom, men en sång (heter det sång?) som jag hört och vet vad den heter är Nessun dorma. Snacka om att man får gåshud varje gång man lyssnar på den. Den mannen hade en skaplig röst...


 Veckans album vecka 36

Den här veckan blir det ett album som inte alls innehåller den musiken som jag brukar lyssna på. Det är nämligen Miss Lis debutalbum Late night heartbroken blues. Musiken är nån slags blandning av jazz, rock, pop och blues, typ. Jag brukar som sagt inte lyssna på den här stilen av musik, men jag gillade vad jag hörde när jag kollade upp hennes MySpace-sida. Sen såg jag henne spela på Malmöfestivalen och började gilla musiken ännu mer!


MissLiLNHB Låtlista

01 - Late night heartbroken blues
02 - I'm so poor...
03 - Hardloved man
04 - Give it to me
05 - Seems like we lost it
06 - Oh boy
07 - High on you
08 - Backstabber lady
09 - Bring it back
10 - Miss Li Ny kamera!

Dustin Home hade ett trevligt erbjudande som innebar att man fick en Canon Ixus 70 plus ett minneskort på 1GB för 1995 kronor. Eftersom jag har velat ha just den kameran så var det bara att slå till! Den lever verkligen upp till "kompaktkamera", jätteliten är den. Canons minsta kamera nånsin, läste jag nånstans.

Såhär ser den ut:Min gamla bredvid den nya, bara för att se storleksskillnaden:


 Borta bra, men hemma bäst

På lördagen för snart tre veckor sen när jag kom hem från Malmö så åkte jag direkt till en födelsedagsfest. Det var helt en helt okej fest, träffade på några personer som jag inte har träffat på flera år. Men en sak som var tråkig var att en av dem som ordnade festen inte ens var där(!), honom har jag inte träffat många gånger de senaste åren. Var rätt bra kompis med honom när vi gick i skolan (grundskolan) tillsammans.
Kom hem sen ungefär fem på morgonen, och på kvällen samma dygn åkte jag iväg till Finland. Jag hann vara hemma typ 14 timmar... hehe, ett jäkla resande de dygnen.

I Finland var jag hos pappa från måndag till fredag. Blev väldigt mycket slappande där, låg nästan bara på soffan och tittade på friidrotts-VM på dagarna. Men jag var ju tvungen att vila upp mig inför arbetet! Haha...
På fredagen kom mamma, styvpappa och bröder till Finland också, så jag åkte till dem, eftersom att vi skulle på bröllop nästa dag. Det var min kusin som gifte sig, ett stort bröllop var det. 100 gäster, eller nåt. Jag träffade många släktingar som jag inte har träffat på hur länge som helst. Bl.a. min (snart) 30-åriga kusin, som gärna ville prata (mycket) med mig. Så jag fick träna lite på min finska, hehe... snacka om att jag har glömt mycket.
Han försökte få med mig ut för att titta lite på Åbos "nattliv" hela kvällen, jag gick med på det till slut men sen när vi väl skulle gå så var klockan så mycket (och han så full)... så det blev ändå inget. :D

Nu har jag varit hemma sen i måndags morse, det var rätt skönt att komma hem.
Började jobba igår, och nu kommer jag att jobba heltid fram till den 20:e december i alla fall. Känns bra.


En stor gräshoppa jag såg med pappa och hans sambo.
Pappa satte handen bredvid, så man ska se hur stor den är.

Imorgon blir det Dark Tranquillity-konsert på Nalen. Yeah!

 Malmöfestivalen

Jag var nere i Malmö under Malmöfestivalen, som slutade för drygt två veckor sen. Det var en rätt bra festival, mycket musik och en jäkla massa mat. Har nog aldrig ätit så mycket under en vecka som jag gjorde den veckan. :D
Såg också en ruskigt bra spelning, det var metalbandet Testament som stod för den. Blev helt chockad när de började spela... "Shit! Är de såhär bra live!?", typ... Blev också grymt nöjd med vissa av mina foton från spelningen.
Skandalbandet Mayhem spelade samma dag som Testament, så jag var tvungen att se dem, mest för att jag var
nyfiken på att se hur de är live. Men de ställde inte till med några skandaler (läs: grishuvuden etc.). De var rätt dåliga också.
Sen såg jag också Miss Li. Också en riktigt bra spelning.

Om jag kan så kan jag lätt tänka mig att åka ner dit nästa år också. :)

Här är lite bilder:

Blandat

Sonic Syndicate
Testament


MayhemMiss Li


RSS 2.0