God kycklingrätt
Hittade ett recept som jag var tvungen att prova. Blev riktigt gott!
Kycklingfilé med örtig sås (4 portioner)
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 msk Maizena
6 msk kallt vatten
1 msk olja
Salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4 tsk svartpeppar
2 dl torrt vitt vin eller hönsbuljong
100 g skivade champinjoner
½ skivad purjolök
½ tsk torkad timjan
½ tsk paprikapulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda maizenan med vattnet. Blanda väl.
Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Salta kycklingfiléerna och stek dem ca 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Tillsätt vitlök och peppar och stek ytterligare en minut. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Tillsätt vin eller buljong, champinjoner, purjolök, timjan och paprikapulver till stekpannan. Koka upp på hög värme och låt koka under omrörning i ca 5 minuter tills vätskan har reducerats till hälften.
Rör ner maizenablandningen i stekpannan och sjud tills såsen tjocknar ca 3 minuter. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
Jag kokade ris till. Nästa gång ska jag dock göra mer sås, det blev lite för lite nu.
Kycklingfilé med örtig sås (4 portioner)
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 msk Maizena
6 msk kallt vatten
1 msk olja
Salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4 tsk svartpeppar
2 dl torrt vitt vin eller hönsbuljong
100 g skivade champinjoner
½ skivad purjolök
½ tsk torkad timjan
½ tsk paprikapulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda maizenan med vattnet. Blanda väl.
Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Salta kycklingfiléerna och stek dem ca 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Tillsätt vitlök och peppar och stek ytterligare en minut. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Tillsätt vin eller buljong, champinjoner, purjolök, timjan och paprikapulver till stekpannan. Koka upp på hög värme och låt koka under omrörning i ca 5 minuter tills vätskan har reducerats till hälften.
Rör ner maizenablandningen i stekpannan och sjud tills såsen tjocknar ca 3 minuter. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
Jag kokade ris till. Nästa gång ska jag dock göra mer sås, det blev lite för lite nu.
namnam!
Postat av: Jesper
Hmm.. Värt att testa, låter gott! :P
Postat av: Michelle